Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow közétkeztetési modellprogram kísérlet indul Székesfehérváron
közétkeztetési modellprogram kísérlet indul Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 23.

ImageSoros ülését tartotta tegnap Székesfehérvár Önkormányzatának Közgyűlése. A képviselők döntöttek a Mura utcai önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos legfontosabb intézkedésekről és arról is, hogy közétkeztetési modellprogram kísérlet indul a városban. Zárt ülésen választotta meg a testület a Deponia Kft. új vezérigazgatóját, a 42 éves mérnök-közgazdász Steigerwald Tibort, aki egyben a SZÉKOM műszaki vezetőjeként, igazgatójaként is dolgozik.

 

Elsőként beszámolót hallhattak a képviselők a Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2011. II. negyedévi tevékenységéről, majd a Mura utcai önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos intézkedésekről tanácskoztak a képviselők. A terület közbiztonságát felügyelő RŐDNER biztonsági cég képviselője elmondta, hogy az elmúlt öt hónapban valamelyeset javult a helyzet, a családi veszekedések, csendháborítások viszont továbbra is gyakoriak.

A javasolt intézkedések között szerepel, hogy megvizsgálják a térfigyelő kamerarendszer kiépítésének lehetőségeit a területen, felülvizsgálják a házirendet és fotódokumentációt készítenek a lakások műszaki állapotáról a bérleti szerződések lejárta előtt. Újabb lépés hárult el a Fő utca felújítása elől: a testület döntése értelmében megindulhat a Fő utca víziközmű rekonstrukciója.

A képviselők elfogadták a 2012/2013. tanév középfokú beiskolázására vonatkozó javaslatot is, az intézményeknek október 31-ig kell nyilvánosságra hoznia a felvételi tájékoztatót, a javasolt minimális osztálylétszám intézményenként 24 fő.

A képviselők döntöttek arról is, hogy megindul a közbeszerzési eljárás a Fiskális úti orvosi rendelő bővítési, korszerűsítési munkálataira. A közgyűlés támogatásokat ítélt oda a Sport Alapból, 26 kisebb egyesület kapott összesen 23,25 millió forintot. Támogatják a 2011/2012. tanévben az iskolai diáksportot is, összesen 25 millió forint értékben.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A napirend kapcsán Östör Annamária sporttanácsnok kiemelte, Székesfehérvár sportváros és ez a diáksport támogatásában is megnyilvánul. Közétkeztetési modellprogram kísérlet indul Székesfehérváron: elsőként a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium és a Felsővárosi Óvoda kapcsolódik be a programba. A képviselők az egészségfejlesztés szempontjából példamutatónak nevezték a kezdeményezést.

A modellprogram a büfékínálatot is magában foglalja az érintett intézményekben. Brájer Éva alpolgármester elmondta, hogy a program csekély költségvetési igénnyel valósul meg és lépésről lépésre kívánják bevezetni az intézményekben.

----- A zárt ülésen meghozott döntésekről tájékoztatott a város polgármestere

A közgyűlést követően bemutatták a Deponia Kft. új vezérigazgatóját, a 42 éves mérnök-közgazdász Steigerwald Tibort, aki egyben a SZÉKOM műszaki vezetőjeként, igazgatójaként is dolgozik. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően a közgyűlésen nyilvánosságra hozták azt, hogy mennyibe került az önkormányzatnak a SZÉKOM Zrt. és a Deponia Kft.-ben az üzletrész, illetve részvényvásárlás.

A polgármester kiemelte, hogy nem hitelből, hanem belső megtakarításokból került sor ezeknek az üzletrészeknek a megvásárlására.

„Célunk az, hogy a közüzemi cégek továbbra is az önkormányzat többségi tulajdonában legyenek, ahol pedig ez megvalósult, ott olyan céget tudjunk építeni, ami meghatározó az önkormányzat számára gazdálkodó szerevezetként, az emberek vonatkozásában szolgáltatóként és a minőség mellett megfelelő szolgáltatási díjakkal is dolgozik.” - tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.

A személyi döntés indoklásaként a polgármester elmondta: olyan személyt kerestek, aki felkészült szakemberként és fehérvári emberként elkötelezett abban, hogy a Deponia Kft és a SZÉKOM Zrt. is ilyen cégként tudjon működni. Égi Tamás alpolgármester elmondta: 440 millió forintot csoportosítottak át az önkormányzat költségvetésben SZÉKOM részvények vásárlására.

A Deponia vásárlása 400 millió forintba került, ezt segítette a cég azzal, hogy előre 10 évre, mintegy 300 millió forintot utalt a csalai hulladéklerakó előlegeként a városnak. Az alpolgármester szerint a cégek a meg tudnak majd felelni a jövő kihívásainak. Steigerwald Tibor egy évtized után tér vissza Székesfehérvárra.

Tizenhét évvel ezelőtt Fehérváron kezdte pályafutását a SZÉKOM Rt.-nél. 2001-től Budapesten dolgozott a FŐKERT-nél 2005-ig, majd ismét a hulladékgazdálkodási ágazatnál helyezkedett el. Az AVE Magyarország Kft.-nél 2006-tól 2009 végéig tevékenykedett: Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán vezetett cégeket és vett részt egy EU szabványoknak megfelelő hulladéklerakó építésében is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >