Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyulafehérvár és Schwabisch Gmünd delegációját fogadták a Városházán
Gyulafehérvár és Schwabisch Gmünd delegációját fogadták a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 23.

ImageA Városházán fogadták Székesfehérvár testvérvárosainak képviselőit csütörtökön délután. A város vezetői, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester a Gyulafehérvári polgármestert, Mircea Hava-t és dr. Joachim Blase-t, Schwabisch Gmünd alpolgármesterét köszöntötték. A Fehérvári Lecsófőző Vigasságokra pedig megérkeznek Zadarból és Biogradból is a horvát delegációk.

 

Dr. Cser-Palkovics András örömét fejezet ki, hogy a delegációk elfogadták a meghívást és itt Székesfehérváron találkozhatnak. A városnak szüksége van és lehetőséget is teremt arra, hogy kapcsolatot ápoljon a testvérvárosokkal, így kialakulnak azok a társadalmi kapcsolatok, amelyek élővé teszik a testvérvárosi megállapodásokat - emelte ki.

 

Image
.

A fogadáson is szó volt arról, hogy Gyulafehérvár fehérvári és Fejér megyei vállalkozásokkal kötött olyan gazdasági kapcsolatot az elmúlt napokban, amelyek mindkét fél számára előnyösek.

A fogadáson a kellemes hangulatú beszélgetés mellett szó esett a jelenlegi gazdasági helyzetről, a megújult Hiemer-ház kapcsán a műemlékek felújításának bonyodalmairól, a határon innen és a határon túl.

 

Image
.

Ezt követően a házigazdák bemutatták a Városházát és a Hiemer--Font-Caraffa épületegyüttest. A testvérvárosi delegációk a továbbiakban több intézményt is meglátogatnak, részt vesznek a Pelikán Galéria kiállítás megnyitóján, melynek címe: 20 éves a testvérvárosi kapcsolat Schwäbisch Gmünddel.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A vendéglátók székesfehérvári és budapesti városnézéssel is készültek, illetve a városunkba érkező delegációk részt vesznek a Fehérvári Lecsófőző Vigasságokon is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >