Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Madár szárnyalása Albacomp - Krizevci 93-65
Madár szárnyalása Albacomp - Krizevci 93-65 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. szeptember 26.

ImageA Fehérvár Kupa döntőjében jó kezdés után a második félidőben már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Madár András öt triplát dobott. Albacomp Fehérvár - KK Krizevci 93-65 (27-12, 16-24, 28-16, 22-13) / Albacomp: Simon 13, Madár 21/15, Bódi 10/3, Hendlein 8/3, Juhos 2. Csere: El-Amin 11/3, Keller Á. 12, Hollis 14, Somogyfoki, Keller V. 2, Gorzsás. Edző: Braniszlav Dzunics. / Krizevci: Glavinic 3/3, Zitko 13/3, Jurlina 5/3, Colak 4, Buva 18. Csere: Toroman 9/9, Gligora 8/6, Svoboda 5/3. Edző: Tihomir Bujan.

 

Cseppben a tenger: az első percekben az egész meccs benne volt. Könnyedén játszott, nagy előnyt épített az Albacomp, miközben Madár Andris, aki nem először kapott kezdőként lehetőséget, kettőből két triplát vágott be. Ezek a momentumok később többször ismétlődtek, így lehetett nagyon sima a győzelem a horvát élvonal újonca ellen.

Az biztos, hogy a kissé nehezen kialakuló keret miatt többször is speciális összetételben játszott ezen a nyáron a csapat, de a védekezés főleg elszántságon és figyelmen múlik, és a meccseken ezzel általában nem volt gond. Most sem, így simán vezettünk a gyors ellentámadásoknak is köszönhetően. Ahogy pályára lépett az előző nap érkező Muhammad El-Amin, rögtön egy ilyen támadás végén adott gólpasszt Bódinak, majd kiharcolt egy faultot és értékesítette büntetőit.

Nem muzsikálhatott még úgy, ahogy igazából tud, de jó benyomást keltett a meccsen, a második félidőben már az extrák is feltűntek játékában. Amúgy szünet után egyszer még négy pontra is felzárkózott a sok triplát dobó Krizevci, melyben a center Buva volt a fő pontfelelős, de láthattuk a 2003-as magyar baknoki döntő MVP-jét, Denis Toromant és az expécsi irányítót, Josip Glavinicet is.

Az Albacomp tempója azonban túl nagynak bizonyult a horvátok számára, simán ellépett és helyenként már látványosan játszott a Dzunics-csapat. Kellernek, Hollisnak is voltak szép kosarai, Simon és El-Amin gólpasszai is élményszámba mentek. A meccs hőse mindazonáltal Madár volt, aki öt hármast dobott, de volt szép kosara palánk közelében is, maximálisan élt a bizalommal.

A vége magabiztos tornagyőzelem, de ennél is fontosabb, hogy tovább épülhetett a csapat. A cél a bajnokságban való jó szereplés, és bár tétmeccs lesz, erre használható fel a szerdai Szuperkupa-döntő is a Szolnok ellen.

A Fehérvár Kupa végeredménye:

1. Albacomp Fehérvár,

2. KK Krizevci,

3. OS Darda.

A torna legjobb pontdobója: Ivan Buva (KK Kriyevci)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >