Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Quartettissimo" 2. Európai Vonósnégyes Fesztivál
"Quartettissimo" 2. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 27.

ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastély újonnan felújított, pompás fogadótermekkel berendezett és hivatalosan megnyílt főépületében a Károlyi József Alapítvány 2011. szeptember 30. és október 2. között szervezi meg a Quartettissimo 2. Európai Vonósnégyes Fesztivált a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével, a Budapesti Francia és Román Intézet, az Osztrák Kultur Forum és Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatásával.

 

Fekete Ágnestől megtudtuk, hogy a Fesztivál célja elősegíteni a klasszikus zenekultúra terjesztését, ismertetését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyesekre, valamint a fiatal közönség zenei gyakorlatokba való bevonására, egyben fiatal zenészek számára nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek biztosítására, hiszen minden évben külföldi művészek és előadók fognak részt venni a rendezvényen.

Ezzel együtt az Alapítvány szeretne hozzájárulni a folytonosság fenntartásához a vonósnégyesek nagy magyar tradíciójában.

A program keretében ingyenesen látogatható a „Diák vonósnégyesek délutánja”, illetve a vonósnégyes-hangszerek készítésének bemutatása.

A rendezvényhez kapcsolódóan vasárnap „családi program” is lesz, amely a „4”-es szám szimbolikáján alapul. 2011-ben négy vónosnégyes lép fel:

- a Voce Vonósnégyes (Franciaország) (szept. 30. péntek)

- az Auer Vonósnégyes (Magyarország) (okt. 1. szombat)

- a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból alakult Rondo Vonósnégyes (okt. 2. vasárnap)

- az Arcadia Vonósnégyes (Románia) (okt. 2. vasárnap)

Műsoron: Mozart, Dutilleux, Beethoven, Bartók, Brahms, Haydn, Enescu művei

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >