Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megmentik és tovább működtetik - állami kézbe kerül a VVSI
Megmentik és tovább működtetik - állami kézbe kerül a VVSI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 27.

ImageA Velencei-tavi Vízi Sportiskola jövőjéről tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, L. Simon László országgyűlési képviselő és Tóth István gárdonyi polgármester, ugyanis az állami tulajdonban levő Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. működteti október elsejétől a Velencei-tavi Vízi Sportiskolát.

 

A tárcaközi egyeztetésen született megállapodás értelmében ez a kft. végzi majd a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben levő Velencei-tavi Vízi Sportiskola működtetését is. Az erről szóló előterjesztést és szerződéstervezetet a szeptember 29-én tárgyalja majd a Fejér Megyei Közgyűlés.

Az átadás-átvételt és a leltározást követően az önkormányzat felszámolja a jelenleg működő Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft.-t és az átadás- átvétel levezénylő három tagú menedzsment dönt arról, hogy dolgozói közül kit vesz át.

A Pro Rekreatione Alapítvány vagyonának átvétele után pedig a tervek szerint az állam átnevezi a céget Velencei-tavi Vízi Sportiskola és Rehabilitációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-re. Bemutatták a menedzsment tagjait is, Andrásfalvy Pálné ügyvezetőt, Kovács Zoltán sportszakmai igazgatót, kajakos világbajnokot, valamint Deák Csaba szociális szakembert.

Az elindított folyamat garancia lehet arra, hogy az 1,2 milliárd forintos hitellel terhelt VVSI-s ingatlanjait megmentsék az elárverezéstől, megszüntessék forráshiányát és megteremtsék a későbbi fejlesztés lehetőségét annak érdekében, hogy a tehetséges megyei, tókörnyéki, székesfehérvári és fővárosi fiatalok továbbra is használhassák a létesítményt.

A képviselő bemutatta az írásban a megyéhez eljuttatott támogató nyilatkozatokat, köztük a Vitorlás Szövetségét, a Kajak-kenu Szövetségét, vagy a parlamenti szakbizottság elnökének, Bánki Eriknek a nyilatkozatát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >