Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Intelligens iskolák Székesfehérváron
Intelligens iskolák Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 29.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TIOP 1.1.1-07/1-2008-1174 kódszámú pályázatával elnyerte a pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésről szóló projekt megvalósításának lehetőségét. A pályázat kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az „Intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál.

 

A projekt elindulásáról és a részletekről beszélt kedden délután az István Király Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester, Krählingné Kovács Tünde az alapfokú igazgatói munkaközösség vezetője, Sipos Imre a középfokú igazgatói munkaközösség vezetője és Minárovits János, az Albacomp IT Zrt. vezérigazgatója.

 

Image
.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az „Intelligens iskola” program nemcsak az informatikai készségek, hanem – a többi közismereti tárgyba beépülő infokommunikációs technológia-támogatású pedagógiai módszertan által – a többi kulcskompetencia fejlesztéséhez szükséges infrastruktúrát is jelentős részben biztosítja.

A fejlesztés a Székesfehérvár önkormányzata által fenntartott valamennyi általános iskola, továbbá a gimnáziumok számára biztosít egységes alapinformatikai infrastruktúrát, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének, és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez.

 

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a város önmaga nem tudott volna belevágni a fejlesztésbe, az Európai Unió támogatása nélkül ez az előrelépés nem valósulhatna meg. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázat során összesen 306.113.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet 22 iskola infrastruktúrájának fejlesztésére fordítanak (27 feladatellátási helyen).

Az önkormányzat az informatikai eszközök beszerzésére nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, melynek eredményeként közös az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft-vel és a KFKI Rendszerintegrációs Zrt-vel – mint közös ajánlattevőkkel – kötött szállítási szerződést. A támogatásból a legkorszerűbb számítástechnikai eszközök kerülnek beszerzésre, mivel az eljárás során az előírt minimum műszaki paraméterekhez képest megajánlott többlet műszaki tartalom is értékelésre került.

 

Image
.

A projekt keretében, összesen 299.930.000 Ft értékben, számítástechikai-informatikai eszközök kerülnek beszerzésre. Az összeg magába foglalja a kötelezően megvalósítandó pedagógusoknak szóló felhasználói képzés költségét is.

Beszerzésre kerül 529 db iskolai számítógép csomag, 177 db tantermi csomag, mely tartalmaz: interaktív táblát, notebookot, projektort, 1 db alkalmazás szerver szoftverrel, 26 db WIFI csomag, 5 db szavazó csomag, 13 db SNI csomag nagyothalló tanulók részére, 1 db SNI csomag siket tanulónak, 8 db SNI csomag gyengénlátó diákok számára, 1 db SNI csomag vak tanulónak és 36 db mozgássérült tanulók oktatását segítő informatikai eszközcsomag.

 

Image
Fotó: ÖKK

A pályázat kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentráló „Intelligens iskola” létrehozása. A támogatás közvetlen célja az élethosszig tartó tanulás informatikai hátterének biztosítása.

Ennek érdekében kerül sor a közoktatási intézmények számítógép állományának korszerűsítésére, az iskolai számítógépek számának növelésére és az internet használatára alkalmas eszközök beszerzésére, továbbá a sajátos nevelési igényű tanulók – különösen a gyengénlátók, hallássérültek, mozgássérültek, tanulási nehézséggel küzdők – integrált oktatását segítő speciális infokommunikációs technológiai eszközeinek biztosítására.

Az informatikai eszközök szállítása és összeszerelése valamint a képzés 2011. szeptember és október megtörténik, így novemberben lezárható lesz a projekt. Az elszámolásban és a támogatás kifizetésében az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. működik közre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >