Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérváron rendeztek visszafogadó ünnepséget az Irakból visszatért katonáknak
Fehérváron rendeztek visszafogadó ünnepséget az Irakból visszatért katonáknak Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 29.

ImageTöbb misszió képviselői, résztvevői tértek vissza külszolgálati feladataik befejeztével a világ több pontjáról. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon rendezett visszafogadó ünnepséggel befejeződött a Magyar Honvédség iraki szerepvállalása. A fehérvári ünnepségen egyúttal az Afganisztánból, a Balkánról, a Sínai-félszigetről, Szerbiából, Grúziából, illetve Szomáliából hazatért katonákat és rendőröket is köszöntöttek.

 

A MH Összhaderőnemi Parancsnokságon elhangzott, hogy a magyar katonák a nemzetközi békefenntartás kezdeteitől kiveszik részüket a különböző missziók feladatainak végrehajtásában.

Varga Csaba dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnöke elmondta: Magyarország a diktatúra 2003 áprilisi megdöntését követően, 2003 augusztusában kapcsolódott be érdemben az iraki stabilizációba 300 fős szállító zászlóalj telepítésével.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A katonai egység 2004. december 31-ig látta el feladatát. A mandátum lejártát követően hazánk szövetségesi kötelezettségvállalásaival összhangban, 2006. szeptember 30-ig vett részt a NATO tevékenységében.

2007-től a NATO Iraki Kiképző Misszió keretében kezdetben tizenöt fős Tanácsadó és Összekötő csoport; 2008 augusztusától pedig háromfős törzstiszti csoport dolgozott kiemelt beosztásban, kiképzési területen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >