Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Okos döntés kempózni: Interjú Dr. Keresztúry Gábor érsebész főorvossal Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2011. szeptember 30.

ImageDr. Keresztúry Gábor a Fejér Megyei Szent György Kórház érsebész főorvosa. A „Doki” becenévre hallgató szaktekintély szabadidejében kempo edzéseket látogat a Székesfehérvári Kempo SE edzőtermében. Orvosként a szintén fehérvári Profi Kempo Gálákon rendre azon fáradozik, hogy szükség esetén a sportolók a lehető legmagasabb szintű helyszíni orvosi ellátásban részesüljenek. Keresztúry személye tökéletes példa arra, hogy tanult, komoly egzisztenciával rendelkező emberek is nagy érdeklődést mutatnak a Zen Bu Kan Kempo iránt.

 

- Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a Zen Bu Kan Kempóval?

- Barnaöves barátom ajánlására, aki elcsábított egy edzésre. Előtte is hallottam már erről a sportról, de csak olyan „keményfiús” viszonylatban.

- Hány éve és milyen intenzitással kempózol?

- Harmadik éve látogatom a kempo-tréningeket, átlagban heti három edzésen tudok részt venni.

- Nyílván sok kellemes emléked fűződik a kempóhoz. Melyik számodra a legkedvesebb momentum, amelyet a Zen Bu Kan Kempónak köszönhetsz?

- Amikor az edzőim nyernek a profi gálákon, azok számomra igazán szép pillanatok. Továbbá amikor edzőtáborban hajnali futás van, az nagyon jó együvé-tartozás élmény.

 

Image
Fotó: Pecsu

- Mi az, amire igazán büszke vagy a kempó kapcsán?

- Hogy egy stabil pont az életemben, mindennapjaim aktív része. Hogy látom a fejlődést magamon, bár ez nem túl gyakori élmény.

- Sokan hangoztatják, hogy számos haszna van a egy-egy harcművészeti stílusnak. Számodra mit nyújt a Zen Bu Kan Kempo?

- Sok munka és szenvedés árán egy magasabb fokú örömérzés.

- Milyen érzés a kempo családhoz tartozni? - Mint szinglinek, nekem a Zen Bu Kan Kempo a „családom". Annál több időt senkivel sem töltök, mint amennyit a kempónak szentelek. - Van célod a kempóval, amit meg lehet határozni, és van „kézzelfogható” eredménye?

- Önfejlesztés. Fegyelem, akaraterő, fájdalomtűrés. Nem annyira a versenyekre koncentrálok, mint inkább az önfejlesztésre. De az is cél, hogy minden egyes edzés után jó legyen a közérzetem.

- Mit tanácsolsz a gyerekeknek, kezdő kempósoknak, akik sikeresek szeretnének lenni a magánéletben és a sportéletben egyaránt?

- Kezdjék el minél hamarabb és minél intenzívebben, óriási hozadéka lesz!!!

- Mennyire lehet kiteljesedni a magánéletben a kempó által?

- Egy intenzívebb, erősebb edzés után...csak mértékkel megy a „magánélet". Ha heti háromestényi hiányzást eltűr a párod, akkor minden rendben van.

- Van kempós példaképed? Ha igen, ki és miért pont ő?

- Gyakorlatilag minden edzőmre felnézek és példaképemnek tekintem: Takács Attila (4. dan), Szűcs Gergőt (2. dan), Szűcs Zsoltot (2. dan), vagy éppen Ács Lászlót (3. kyu). Mindegyikükben mást-mást csodálok, nem tudok sorrendet felállítani. Ami közös, az a jókedv, a derű és a készség a harcra, illetve az tréningek szenvedéseire. Az, hogy minden edzésen ott vagyok, nagymértékben az ő profi hozzáállásuk és tudásuk eredménye!

- Véleményed szerint mi az a plusz, amit adni tud az embereknek a Zen Bu Kan Kempo?

- Egy szilárd, megrendíthetetlen jellemet. - Megítélésed szerint milyen emberré lehet válni a Zen Bu Kan Kempo gyakorlásával?

- Derűs, magabiztos, egészséges emberré, aki függetlenné válik az élet mindennapos problémáitól.

- Milyen fő vonások, stílusjegyek jellemzik szerinted a feketeöveseket?

- Ez már egy külön világ, nem akarom misztifikálni őket, de ők már nem „földi" emberek...

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >