Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szijjártó: Senki nem fog kevesebbet keresni Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. szeptember 30.

ImageA kormány kompenzálni fogja azokat, akiket hátrányosan érint a tervezett új adórendszer. – jelentette ki Szijjártó Péter a Duna TV Közbeszéd című műsorában.

 

A 2012-es költségvetésről tárgyalt szerdán a kormány, amelyet a tervek szerint pénteken nyújtanak be a parlamentnek. Szijjártó Péter a Duna TV Közbeszéd című műsorában azt mondta: az arányos adórendszer kiteljesítését folytatják, ami azt jelenti, hogy a következő esztendőben egy újabb, a progresszív, bonyolult, munka-, család- és vállalkozásellenes adórendszerből az itt maradt elemeket kivezetik. A miniszterelnök szóvivője példaként említette, hogy eltörlik az adójóváírást és a félszuperbruttót a 202 ezer forintos jövedelemsáv alatt.

A 202 ezer forintot meghaladó jövedelemsávban a félszuperbruttó két lépésben lesz kivezetve: jövőre és az azt követő évben - tette hozzá. Szijjártó Péter szerint így marad forrás a rendszerben, amit arra fognak felhasználni, hogy azokat kompenzálják, akik az újabb adómódosítások miatt kevesebbet keresnének.

Ez azt jelenti, hogy senki nem fog kevesebbet keresni, és a 202 ezer forint feletti jövedelemsávok esetében mindenki többet fog keresni, mint amennyit idén - jelentette ki a szóvivő. Az adórendszert érintő egyéb változásokról elmondta: 2012-től két százalékkal növekedni fog az általános forgalmi adó. Ennek oka, hogy a jövedelemadózásban semmilyen módon nem tartanak reálisnak újabb emelést, vagy a rendszer bonyolítását.

A fogyasztási típusú adó növelése viszont azt jelenti, hogy aki többet fogyaszt, illetve drágább termékeket vásárol, az jobban vegye ki a részét a terhek közös viseléséből - érvelt Szijjártó Péter.

A nyugdíjkasszákkal kapcsolatban Szijjártó Péter megjegyezte: már történt egy komoly lépés, amikor megszüntették a nyugdíjtőzsdéket. Ezáltal az állam biztonságba helyezte a nyugdíjakat – tette hozzá. A miniszterelnök szóvivője azt is megerősítette: teljesítik ígéretüket, amely szerint megőrzik a nyugdíjak értékét most, és a jövő esztendőben is.

Az egészségügyi kassza helyzetéről Szijjártó Péter úgy nyilatkozott: egy esztendő alatt nem lehet helyreállítani, ez egy hosszabb folyamat lesz. Azt ugyanakkor kijelentette: több pénz áramlik majd az egészségügybe jövőre, mint idén.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >