Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy önfeledt nap a családoknak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 30.

ImageOktóber elsején egész napos, minden korosztály számára érdekes programokat kínáló nagyrendezvényre készülnek Székesfehérváron. A IV. Fehérvári Civil Nap és Állatok Világnapja az Alba Plaza előtti téren, a belvárosban zajlik, melyet közösen szervez meg Székesfehérvár Önkormányzata, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., a Eukanuba, valamint az Alba Plaza. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az együttműködő partnerek.

 

Székesfehérvár Önkormányzatát Róth Péter alpolgármester képviselte a sajtótájékoztatón. Mint elmondta: évek óta segítik azokat a civil szervezeteket, akik a városban élőknek fontos feladatokat látnak el és arra is odafigyelnek, hogy minél több bemutatkozási lehetőséghez jussanak ezek az egyesületek, alapítványok. A Fehérvári Civil Napot immár negyedik alkalommal szervezik meg.

Az alpolgármester kiemelte, hogy ez a rendezvény is azt a híd-szerepet erősíti, melyet az önkormányzat foglal el a város gazdasági és civil életének szereplői között. Róth Péter szerint a rendezvények közös előkészítése során megtapasztalt partnerség lehet a legfőbb üzenet mindenki számára.

„Egy közösséget – mint amilyen a fehérváron és környékén élőké – csak együttműködéssel és jó közös gondolatok közös megvalósításával lehet építeni. Mi ezzel szeretnénk példát mutatni!” – fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere.

Október elsején több helyszínen zajlanak majd a programok. A rendezvény fő eleme az Állatok Világnapja, amihez az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. a székesfehérvári civilekkel karöltve állított össze színes, a család minden tagját megmozgató programot. Az elmúlt években több formában is megmozdult a helyi közösségekért a cég, az Állatok Világnapja pedig – ahogy Dr. Paál Csaba kórházvezető főállatorvos fogalmazott – a mindennapjaikról is szól.

Németh Zita a rendezvény program koordinátora, valamint az Alpha Állatkórház általános vezetője azt is hozzátette, hogy a program különlegessége abban is áll, hogy nem csak gazdik megjelenésére számítanak, hanem házikedvenceket is ugyanúgy sok szeretettel várnak a rendezvényre.

Molnár Tamásné az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány referense kihangsúlyozta, hogy a maga nemében is egyedülálló rendezvényről beszélhetünk, hiszen tematikus programok, figyelemfelhívó akciók (fáklyás felvonulás) egyaránt szerepelnek a rendezvény repertoárjában, s így egy új oldalról tudják megismertetni a résztvevőkkel a felelős állattartást.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Az Alba Plaza előtti téren várják az érdeklődőket szombaton 10 órától. A bevásárlóközpont nem véletlenül kapcsolódott be a programba.

Az elmúlt hónapokban a Civil Piactér működtetésével már tanúbizonyságot tettek elkötelezettségükről, a IV. Fehérvári Civil Nap és Állatok Világnapja egy újabb lehetőség erre – vallja Vámos Zsolt igazgató, aki azt is kihangsúlyozta, hogy a Civil Korzó továbbviszi majd a Civil Piactér által megkezdett közösségépítő tevékenységet. Az érdekes programok mellett érdekes emberek is segítik a szombati program sikerét.

Több olyan országosan ismert vendéget hívtak meg a szervezők, akik nagy állatbarát hírében állnak. Közülük Sasvári Sándor színész, énekes a sajtótájékoztatón is jelen volt. Nagy örömmel konstatálta a hatalmas érdeklődést a programok iránt, s elkötelezett állatbarát révén reméli, hogy az állattartók egyre tudatosabban figyelnek állataik jólétére, egészségügyi ellátására, táplálására.

A IV. Fehérvári Civil Nap keretében összesen több mint 60 civil szervezet mutatkozik be a rendezvényen. A látogatók kedvükre szemezgethetnek a programok közül, hiszen a színpadi előadások mellett a szervezők állandó, folyamatosan futó programokat is biztosítanak az érdeklődőknek. A Liszt Ferenc utcában, valamint a Városház téren színes programok teszik lehetővé, hogy bemutatkozhassanak a civil szervezetek, kézművesek, önkéntes tűzoltók, természetjárók, ejtőernyősök várják az érdeklődőket.

Az Alba Plaza előtt állatvédő civil szervezetek mutatják be tevékenységüket, valamint védenceiket, a rendezvényre ellátogató gazdik és kutyáik pedig egész nap tesztelhetik ügyességüket a színpaddal szemben felállított agility pályán. A reggeli színpadi zenés ébresztő, azaz kongashow már a rendőrkutyás bemutató előfutára a programsorban, a színpad mellett pedig kisebb állatok is várják a simogatni vágyó gyermekeket és felnőtteket.

A tánc és a zene iránt érdeklődőknek is mozgalmas napjuk lehet, hiszen a színpadon egymás után fordulnak meg a műfaj képviselői, a bátrabbak sportot is űzhetnek a táncból, hiszen a zumba mozgásforma erre kiválóan alkalmas. A színpad melletti sátorban állatorvosi tanácsadás, valamint dedikálás várja az érdeklődőket. (A Videoton FC, valamint a SAPA Fehérvár játékosai, Vörös Zsuzsa Öttusa Olimpiai-, Világ- és Európabajnok, Sasvári Sándor színész, énekes az Operaház fantomja, Bebe a BackIIBlackből, Sági Szilárd gasztrokibic, a Tv2 főzőműsorából dedikál.)

A programsorozat csúcspontja a Fáklyás felvonás az állatok jogaiért és az állatszeretetért, amely 18:00-kor indul az Alba Plaza előtti térről a Civil Központ előtti térre.

A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy minél többen részt vegyenek a felvonuláson, hiszen a maga nemében egyedülálló programelemről, figyelemfelhívó tevékenységről van szó. 2011 az önkéntesség európai éve – ennek szellemében a CISZ, valamint a Fundamenta mintegy harminc fő önkéntessel segíti az október elsejei program sikerét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >