Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Húsz éves a székesfehérvári Szegényeket Támogató Alapítvány Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. szeptember 30.

ImageAlapító tagok és frissen belépettek is ott voltak A Szabadművelődés Házában a Szegényeket Támogató Alapítvány Székesfehérvár 20. születésnapját. A jeles alkalmon emlékező és köszönő okleveleket vehettek át többen Nagy Györgyné elnöktől, Varga Magdolnától és Róth Péter alpolgármestertől.

 

Az estét Bobory Zoltán nyitotta, aki maga is aktív tagja volt a szervezetnek. Verset, prózát, apostoli levelet idézett, mindegyik a szeretet, az önzetlenség, a segítőkészség fontosságáról, az életet megszépítő voltáról szólt.

 

Image
.

Nagy Györgyné és Varga Magdolna beszélt a kezdetekről: húsz éve tíz fehérvári "lélek" alapította meg a soha be nem jegyzett egyesületet, amely a fövárosi vagy országos "nagy SZETA" nyomán jött létre.

Gyermekvédelemben és -ellátásban, a rászorulók étkeztetésében, ruházásában és hajléktalanokon segítenek. Ma 87 ember neve áll az okleveleken, de sokkal többen támogatják az azóta alapítvánnyá lett fehérvári SZETA-t - fejezte be Nagy Györgyné -, hiszen a tagok többsége semmit nem tudna tenni, ha nem állna mögötte a támogató család.

 

Image
.

Róth Péter alpolgármester adta át az okleveleket, majd megemlékeztek az eltávozott alapítókról és azokról is, akik a kezdetek óta - különféle okok miatt - felhagytak az aktív munkával, de örökre beírták nevüket az alapítvány történetébe.

Nagy Györgyné hangsúlyozta, sokan vannak köztük olyanok, akik az alapítványon kívülről, a maguk munkaterületén, pozíciójában támogatták oly módon a szervezet céljait, hogy az meghatározó volt a sikerek szempontjából.

 

Image
Fotó: B. G.

Így kapott elismerést az Alba Kenyér, a Tesco, az Alba Plaza, a Szabadművelődés Háza, a Red Rock falmászó terem, az Ybl étterem, a Fejér Megyei Hírlap, Székesfehérvár Önkormányzata és még sokan mások...

Az esemény zárásaként az idei Esély Díjat is átadták, egy kisfiú, a Tolnais Kiss Péter kapta - egy kerékpár kíséretében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >