Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow MEGÚJULT A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG
MEGÚJULT A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 30.

ImageHatékonyabban működik a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, mióta új felállásban dolgozik a KDRFT. Gyorsult az eljárási rend, s egy költséghatékony, átlátható struktúra jött létre. Elindult az Új Széchenyi Terv lebonyolítása is, amely keretében mintegy 600 millió eurós támogatás hívható le térségünkben.

 

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2010 júliusától új összetételben kezdte meg a munkát dr. Cser-Palkovics András vezetésével, 2010 szeptemberétől pedig megújult a KDRFÜ is dr. Temesvári Balázs ügyvezető igazgató irányításával.

Az azóta eltelt időszak eredményeiről számolt be egy sajtótájékoztató keretében dr. Cser-Palkovics András és dr. Temesvári Balázs. Mint mondták: elindult a munkaszervezet átvilágítása, racionalizálták a szervezetet, új szervezeti struktúrákat alakítottak ki a KDRFT-nél és a KDRFÜ-nél. Elindult az Új Széchenyi-terv lebonyolítása is.

 

Image
.

A KDRFT és a KDRFÜ új SZMSZ-t kapott, így a KDRFÜ pályázóbarát, proaktív, költséghatékony, szabályos, átlátható közreműködő szervezet lett, s megfelelő munkakörülményeket tud biztosítani.

A személyi állomány frissült, jól képzett munkavállalók érkeztek a céghez, akik folyamatos képzéseken vesznek részt. Folyik a gyakornoki program is, s racionalizálták a személygépkocsi-állományt: 11 helyett 6 gépjárművet használnak.

Az újításoknak köszönhetően erősödött a belső kommunikáció, s felújították a partnerkapcsolatokat a területfejlesztésben érdekelt szervezetekkel.

 

Image
.

A sajtótájékoztatón felvillantak a jövő lehetőségei is, amely a városrehabilitációt, a településkép javítását a kistelepüléseken, a 2000 LE alatti kistelepülések szennyvízkezelését, a közösségi közlekedés fejlesztését, az ipari parkok fejlesztését, az ipari területek, inkubátorházak fejlesztését, a versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztést (Balatoni térség turisztikai vonzerőfejlesztéssel együtt), valamint az egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztését foglalja magába.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >