Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A szív diadala
A szív diadala Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. október 03.

ImageKét hét pontos csapat találkozóján a Fehérvár az idei szezon első hazai győzelmének megszerzésére készült. Nagy küzdelemben, az utolsó utáni erőtartalékokat mozgósítva sikerült is itthon tartani a két pontot.

 

Sapa Fehérvár AV19-Medvescak Zagreb: 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0) hosszabbítás után.

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3000 néző, vezette: Altersberger, Fussi, Nagy, Zehenthofer

Sapa Fehérvár AV19: Munro - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Kovács, Pratt, Borgatello, Palkovics, Johansson, Ryan, Sille, Durco, Benk, Sikorcin, Nagy, Láda, Magosi, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau

Medvescak Zagreb: Ouzas - Letang, Macaulay, Zanoski, Brine, Kostovic, Pokulok, Delmore, Trukhno, Naglich, Banham, Sertich, Sandrock, Kinasewich, Day, Morency, Kanaet, Martinovic, Rajsar, Blagus, Koren Vezetőedző: Martin Raymond

Jobban kezdett a Medvescak: Munro állta el a korong útját egy középről megeresztett lövésnél. Az első fehérvári helyzet sem váratott sokáig magára: Johansson kígyózott át a horvát védők között, a kapu elé visszatett korongjáról csak centiméterekkel késett le Borgatello. Ebből az akcióból hátrakerült a korong Pratthez, akinek ütője a passz pillanatában eltörött, így a korong a gyorsan eszmélő Morency elé került, aki közelről nem hibázott (0-1).

A váratlan vendégtalálat után gyors fehérvári emberfór jelentette a reményt, majd ennek leteltekor 5 az 5 ellen is beszorították a medvéket a fiúk. A nyomás előbb kiállításokban kamatozott, majd Derek Ryan bizonyította, hogy Znojmo után is maradt még a tárban. Az apró termetű támadó éles szögből egalizált (1-1). Mielőtt megnyugodhattak volna a hazai hívek, Macaulay előtt adódott bántóan tiszta lövőhelyzet, a kanadai légiós a hálóba küldte a pakkot (1-2).

Palkovicsék próbáltak gyorsan válaszolni, de erőfeszítéseik meddőnek bizonyultak. Aki viharos hazai rohamokat várt a második játékrész elejétől, annak csalódnia kellett. Többször is Munronak kellett bravúrral menteni, sokat köszönhetett ekkor a Sapa a kanadai portásnak. Zehenthofer vonalbíró csalt mosolyt az arcokra, mikor nagy lendülettel, de hason csúszva érkezett meg a vendégkapu elé. A 25. perctől aztán megváltozott valami az ördögök játékában.

Újabb erőtartalékokat mozgósítottak a fehér mezes hazaiak, ám a horvátok sem a védekezésre rendezkedtek be, így egy lükető derbi kerekedett a meccsből. Érezte ezt a hazai szurkolótábor, zúgott is a "Hajrá, Volán!". Egy hátrányt még kivédekeztek a zágrábiak, de érett az egyenlítő gól: Vas Marci gondoskodott arról, hogy újra egált mutasson az eredményjelző. A center, Kovács pontos passzával lépett ki a és nem hibázta el a helyzetet (2-2).

Támadásban maradt a Fehérvár, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Óriási hangpárbajt hívott ekkor egymással a két tábor. Elől - hátul jók voltak a vendéglátók: Munro magabiztosan őrizte kapuját, míg a túlsó harmadban cikáztak a fehér mezes támadók. Zanoski magasra emelt botját Benk bánta. A horvátok csatára 5 perces büntetést kapott. Vajon eszükbe jutott-e a fiúknak a Linz elleni mérkőzés? Akárhogy is, egy percre rá Kinasewich is kiment, Kevin Primeau pedig jól érezte, hogy magához kell hívnia csapatát.

A megbeszélés sajnos nem hozott eredményt, maradt a 2-2. Szórakoztató harmadot tudott maga mögött a két csapat, de csak az egyik győzhetett. Ennek eldöntésére húsz perce maradt a feleknek. Öldöklő küzdelemben kezdődött a záró játékrész. Johansson hozhatta volna közelebb a két pontot Fehérvárhoz: egyedül lépett ki, de a lövés közben szabálytalanul megállították. Büntető, melyet a hazaiak 38-asa végzett el, ám Ouzas kapus eszén nem tudott túljárni.

A lendület nem tört meg, Kovács centerezett Vas Marcihoz, de kimaradt a ziccer, majd Nagy Gergő lopott korongot, de lövése egy zágrábi ütőn megpattant és a védőhálóban kötött ki. A nagy rohamok után a harmad felére elfáradt a Sapa. Megérezték a vérszagot a medvék, nem engedték ki Sofronékat a harmadukból. "Fehérvár, Fehérvár" - zúgott a lelátó. Kellett is a bíztatás, hogy kijöjjenek a szorításból az ördögök. Elkeseredett küzdelem zajlott a mindent eldöntő utolsó gólért. Kevesebb mint öt perc volt vissza, amikor Macaulay ült le a büntetőpadra, de ez sem hozott újabb gólt.

A mérkőzés rendes játékidejének utolsó lehetősége egy szép akció végén Sofron előtt adódott, de az eredmény már nem változott, következhetett a hosszabbítás. Négy a négy ellen folytatták a fiúk és inkább a vendégek voltak veszélyesebbek. Szemmel láthatóan elkészült az erejével a Sapa, csak a szívük vitte előre a fiúkat. Már a büntetőkre készült mindenki, mikor Johansson gyönyörűen bevárta Sofront, majd az ütőjére varázsolta a pakkot, Sofi pedig a hálóba vágta azt (3-2). Repülhettek a csokik, egy emlékezetes mérkőzésen a Sapa Fehérvár megszerezte az első hazai győzelmét a szezonban.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Végre megszereztük az első hazai győzelmet! Csalódottak voltunk a legutóbbi itthoni fellépésünket követően, hiszen kiengedtük azt a kezünkből, ma azonban nem így történt. Nehéz küzdelem volt, rosszul kezdtünk, ráadásul több játékosunkon is nyomott hagyott a pénteki összecsapás fáradtsága. Ahogy haladt előre a meccs, úgy jöttünk bele. A mai edzés előtt arról beszélgettünk, hogy jó szájízzel szeretnénk hazamenni a lefújás után, és ez így is lesz. Kitettünk magunkért a hajrában, hiszen a Medvescsak erősebb, mint tavaly volt, mégis itthon tartottunk két pontot. Nehéz menetelésben vagyunk, jópár játékos rengeteget volt jégen legutóbb is és ma is a speciális játékhelyzetekben, az előttünk álló pár napban igyekszünk regenerálódni.

Mestermérleg, Martin Raymond:

Elég jól játszottunk ahhoz, hogy megérdemeljük a két pontot. Küzdöttünk az elemekkel, a kiállítások zömét jogosan kaptuk, több ízben találtuk szimpla és kettős emberhátrányban magunkat. Több kulcsjátékosunk kiesése is nehezítette a dolgunkat, emiatt néhány emberemtől extra teljesítményt vártam el, közülük azonban nem mindenki hozta ezt. Nem nyalogathatjuk azonban a sebeinket, a munkánkra kell összpontosítanunk, mindenesetre bosszantó így kikapni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >