Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Magyarország megújítása mindannyiunk érdeke
Magyarország megújítása mindannyiunk érdeke Nyomtatás E-mail
Írta: Kormányszóvivői Iroda   
2011. október 03.

ImageMagyarország demokratikus jogállam. A Kormány elismeri minden munkavállaló, illetve szervezet alkotmányos jogát a sztrájkhoz, a tiltakozáshoz. Tüntetéshez minden szakszervezetnek és civil szervezetnek joga van. A Kormány ugyanakkor mélységesen sajnálja, hogy egyes szakszervezeti vezetők nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját politikai ambícióikat helyezik előtérbe.

 

A Kormány álláspontja az ország megújításával, átalakításával, egy új Munka Törvénykönyve megalkotásával, valamint a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjakkal kapcsolatban nem változott meg. Az ezekkel kapcsolatos törvény- és egyéb jogszabályalkotási folyamat nem áll le, a Kormány és az Országgyűlés szándékának megfelelően folytatódik.

A Kormány elkötelezett a nyílt tervezésű törvényalkotás mellett, folyamatosan lehetőséget teremtve arra, hogy az állampolgárok elmondhassák véleményüket az életüket érintő gazdaság- és társadalompolitikai kérdésekben. A rendszerváltás óta soha ilyen széles körű konzultáció nem előzte meg a törvények előkészítését, mint most.

A Kormány szándéka szerint ez a jövőben is így lesz. Morális értelemben elfogadhatatlan, hogy életerős, szakmailag felkészült, munkaképes emberek nyugdíjban részesüljenek, miközben még hosszú évekig hasznos munkát végezhetnének a közösség javára.

Emellett a nyugdíjrendszer önálló lábra állítása - azaz, hogy ne növekedjen évről-évre az államadósság - gazdasági szempontból is megköveteli, hogy a korábbi gyakorlaton a Kormány változtasson.

A miniszterelnök és a belügyminiszter már eddig is több alkalommal egyeztetett az érintett érdekvédelmi szervezetekkel, a kormányfő legutóbb az elmúlt héten ült tárgyalóasztalhoz a legnagyobb munkaadói és a munkavállalói szervezetekkel. A konzultációk azóta is folyamatosak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >