Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Összefogás azért, ami fontos Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2011. október 03.

ImageOktóber első szombatján került megrendezésre a IV. Fehérvári Civil Nap és Állatok Világnapja. Az egész napos rendezvényen minden korosztály talált érdekes programokat az Alba Plaza előtti téren és a Belvárosban, a Székesfehérvári Önkormányzat, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., az Eukanuba, valamint az Alba Plaza közös szervezésű programján. A megnyitón részt vett dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is.

 

Országosan egyedülálló módon Székesfehérváron együtt ünnepelték a Civil Napot és az Állatok Világnapját. Már délelőtt 10.00 órától várták a kikapcsolódásra vágyó családokat és állataikat az Alba Pláza előtti téren. Több helyszínen zajlottak a programok, amiket reggel zenés ébresztőként szolgáló konga-show nyitott.

A Liszt Ferenc utcában, valamint a Városház téren rengeteg színes program tette lehetővé, hogy bemutatkozhassanak a civil szervezetek: kézművesek, önkéntes tűzoltók, természetjárók, ejtőernyősök várták az érdeklődőket. A rendőrkutyás bemutató, utcatánc és sok egyéb "állati" produkció mellett közel 60 helyi civil szervezet mutatkozott be tevékenységével.

 

Image
.

Székesfehérváron immár negyedik alkalommal rendeztek Civil Napot, az idén először együtt az Állatok Világnapjával. A rendezvény célja, hogy tájékoztató kiadványokkal, színpadi műsorral vagy egy-egy beszélgetéssel mutassák be azt a civil palettát, ami a fehérváriak életét színesíti és segíti. Székesfehérvár önkormányzata évek óta támogatja azokat a civil szervezeteket, akik munkájukkal segítik a városban élőket.

A városvezetés arra is odafigyel, hogy minél több bemutatkozási lehetőséghez juttassa ezeket az egyesületeket, alapítványokat. A szervezők odafigyeltek arra, hogy a család minden tagja találjon programot, így a színpadi produkciók mellett ismert, állatbarát hírében álló embereket is meghívtak.

Lovon érkezett Sasvári Sándor, de itt volt Bebe, a BackIIBlack énekese és Sági Szilárd gasztrokibic is, akinek most a főzés mellett másik arcát is megismerhették a résztvevők. Dedikáltak a SAPA Fehérvár AV 19 jégkorong csapatának tagjai és eljött Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázó is.

 

Image
Fotó: ÖKK

A rendezvény az Alba Plaza előtti téren zajlik, de a bemutatkozó szervezetek egy részének faházait a Liszt Ferenc utcában és a Városház téren is megtalálják az érdeklődők.

A programok zárásaként a résztvevők fáklyás felvonulást szerveztek az állatok jogaiért és az állatszeretetért. 18 órakor indultak a Plaza elől és közösen vonultak a Fehérvári Civil Központ előtti térre, ahol a Méhkasaula Kulturális Egyesület fényfestéssel és örömzenével szolgált a résztvevőknek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >