Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Továbbképzés a magasabb színvonalú oktatásért
Továbbképzés a magasabb színvonalú oktatásért Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. október 06.

ImageSikeresen teljesítette egyéves továbbképzését a Tolnai Utcai Általános Iskola két tanára. Az intézmény eredményesen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, a pedagógusok ezt követően vettek részt a képzésen. Egyikük az iskolai dokumentumok kezelésében, másikuk a speciális nevelést igénylő gyermekek oktatása terén tudja hasznosítani a megszerzett tudást.

 

A Tolnai Utcai Általános Iskola a 2010/2011-es tanév elején nyújtotta be pályázatát „A pedagógus továbbképzések – a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben” címmel. Az egyéves továbbképzésre a Kodolányi János Főiskolán került sor a tanév folyamán, mindkét tanár sikeresen teljesítette a feladatokat és júliusban átvehette diplomáját.

A pedagógiai intézménykezelési tanácsadó szakon végzett pedagógus ezúttal olyan ismeretekkel gazdagodott, melyeket az iskola dokumentumainak elkészítésében és felülvizsgálatában is alkalmazni tud.

A másik pedagógus az inkluzív nevelés tanára mesterképzési szakot teljesítette sikeresen, olyan elméleti és módszertani ismereteket szerzett, melyeket a speciális nevelési igényű tanulók oktatásában és nevelésében tud felhasználni.

A Tolnai Utcai Iskola szerint a pedagógusok szerencsések, hiszen részesei lehettek az új tanítási és tanulási módszerek elsajátításának. A hagyományos pedagógus-szerepek megváltozása, az új körülményekhez való gyors alkalmazkodás és az oktatás színvonalának emelése mind igénylik a tanárok módszertani és szakmai fejlesztését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >