Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az önkormányzat kikérte a fiatalok véleményét!
Az önkormányzat kikérte a fiatalok véleményét! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 06.

ImageA fiatalokkal kialakított párbeszéd megújításán dolgozik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. A pályázati támogatással és több szakmai partner bevonásával megvalósított programsorozat keretében szakértői fórumot tartottak a Városházán, on-line kérdőíveket töltettek ki a diákokkal és kerekasztal-beszélgetésekre is sor került. A tapasztalatokról Róth Péter alpolgármester, Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, valamint Domokos Tamás, az Echo módszertani igazgatója számolt be a sajtó képviselőinek.

 

Róth Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nagyon fontosnak tartja a fiatalokkal folytatott kommunikációt, igényeik és problémáik felmérését. E törekvés megvalósítását nagyban segíti az a félmillió forint is, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert el a város.

 

Image
Fotó: ÖKK

„A Székesfehérvár Családjaiért Ifjúságvédelmi Program elsődleges célja egy ifjúsági párbeszédrendszer kialakítása és működtetése.” – mondta Róth Péter – „Székesfehérváron több mint húszezer általános és középiskolás korú gyermek él és tanul. A város önkormányzata éppen ezért kiemelt figyelmet fordít a gyermekekkel és ifjúsággal kapcsolatos kérdésekre, hogy a jövőben a közgyűlés fiatalokat érintő döntéseiben még aktívabban megjelenjenek a fehérvári fiatalok igényei és ötletei."

A program első lépéseként egy szakértői fórum zajlott a Városházán. A következő lépésben on-line kérdőíveket töltettek ki a 7-12. osztályos tanulókkal szeptember első két hetében, majd a kérdőívekre épült az a három ifjúsági kerekasztalbeszélgetés, amelyet a pályaválasztás és munkavállalás, diákjogok és gyermekjogok, illetve szórakozás és szabadidő témákban szerveztek a szakértők a diákönkormányzati képviselőknek.

Róth Péter egyúttal a városvezetés nevében megköszönte Mészáros Attila ifjúsági ügyekkel kapcsolatos feladatköröket ellátó tanácsnoknak, hogy aktívan közreműködött a programban. Mint mondta: nélküle nem lehetett volna ennyire hatékony a fiatalokkal való kommunikáció.

Az alpolgármester után Mészáros Attila emelkedett szóra, aki kifejtette, hogy több mint 4200 fehérvári fiatal töltötte ki az on-line kérdőívet. (A kutatási beszámoló október 10-től teljes terjedelmében elérhető lesz az ifjusag.szekesfehervar.hu címen.) Beszámolt az ifjúsági kerekasztalon tapasztalt élményeiről, s arról, hogy miben kell, s lehet változtatni a jövőben a fiatalok érdekében.

Végezetül Domokos Tamás ismertette a kérdőíves kutatás főbb eredményeit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >