Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ki lesz Fehérvár Hangja? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 06.

ImageKözel száz fiatal tehetség jelentkezett a szeptember végi határidőig a Fehérvár Hangja elnevezésű versenyre. A zenei tehetségkutató az egész megyében megmozgatta a fiatalokat Dunaújvárostól Móron és Székesfehérváron át Kálozig. A jelentkezők többsége rendelkezik valamilyen zenei előképzettséggel, sőt, néhányuknak saját zenekara is van.

 

A jelentkezők több mint 75%-a lány. A verseny a 20 év alattiak körében népszerűbbnek bizonyult, a legtöbben (minden 5. fiatal) a 17 éves korosztályt képviselik majd a válogatón. - tudtuk meg Tomek Noémitól, a Fehérvár Médiacentrum kreatív vezetőjétől - A megyében és a megyeszékhelyen élők illetve tanulók aránya nagyjából 50-50%.

A Fehérvár Hangja verseny első megmérettetésére 2011. október 29-30-án kerül sor Székesfehérváron, a Vörösmarty Színház Pelikán-termében. Ebben a fordulóban acapella, azaz zenei kíséret nélkül énekelnek a versenyzők, akiket a négytagú zsűri - Pély Barna, Kelemen Angelika, Vörös Tamás és Quintus Konrád – értékel majd.

A válogatót követően a 24 legígéretesebb tehetség jut tovább az elődöntőbe, amelyet már közönség előtt rendeznek meg novemberben, az Alba Plazában. Ebben a fordulóban a jó hang mellett már a megfelelő színpadi jelenlét is elengedhetetlen lesz a továbbjutáshoz. A 24 elődöntőst a zsűri megfelezi, és csupán minden második versenyző, a legjobb 12 vehet részt a december 9-én rendezendő végső megmérettetésen. Bár a Fehérvár Hangja győztesét a zsűri nevezi majd meg, a közönség is kiválaszthatja a neki legjobban tetsző énekest.

A Facebook-on lehet majd szavazni, és aki a legtöbb „like”-ot gyűjti be, közönségdíjat nyer. A verseny legjobbjait egyébként számos nyeremény várja: profi stúdiófelvétel a Fehérvár Médiacentrum jóvoltából, lemezborító tervezése és fellépési lehetőségek, amik a Karma Kreatív Stúdió felajánlásai.

További fellépési lehetőségek a városi rendezvényeken és az Alba Plaza rendezvényein, egy kétszemélyes út Párizsba a Fehérvár Travellel, pihenés a Kodolányi János Főiskola siófoki üdülőjében, vitorlázással, vagy Szegeden és Győrben a Novotel Hotel Székesfehérvár jóvoltából, 120 ezer forint értékű kozmetikai kezelés a Zsuzsi Kozmetikában, valamint ajándékcsomagok és további értékes tárgynyeremények.

Az élő televíziós közvetítéssel egybekötött döntőn dr. Cser-Palkovics András polgármester, a verseny fővédnöke adja majd át Székesfehérvár Város különdíját. A programsorozatról továbbra is minden információ megtalálható a verseny hivatalos honlapján (www.fehervarhangja.hu) és facebook profilján (www.facebook.com/fehervarhangja), ahol a következő hetekben online játékokra várják az érdeklődőket a Fehérvár Hangja ajándékaiért.

Az eseményeket folyamatosan nyomon követi a Fehérvár Televízió, a FehérVár c. hetilap és a Vörösmarty Rádió.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >