Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megalapozott az Országvédelmi költségvetés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 07.

Image"A Kormány álláspontja változatlan a 2012-es Országvédelmi költségvetés megalapozottságát illetően. A kormányzat a költségvetési tervezés kezdetétől fogva figyelembe vette az országot körülvevő kedvezőtlen európai és nemzetközi gazdasági környezetet." - tette közzé a Kormányszóvivői Iroda.

 

A közleményben az alábbi szerepel:

"Magyarország Kormánya felkészült az árfolyamváltozásból fakadó kockázatok kivédésére.

Mint az korábban már bejelentésre került, a Nemzetgazdasági Minisztérium a beterjesztett költségvetés alapjául szolgáló árfolyamszint mellett két további (280 és 300 forint/euro) árfolyamszinttel kalkulálva is modellvizsgálatokat végzett. Így lehetőség nyílik arra, hogy a kedvezőtlen gazdasági változások bekövetkezte esetén felkészülten, kész megoldásokkal reagáljon a Kormány a kialakult helyzetre.

Továbbá az Országgyűlésnek benyújtott Országvédelmi költségvetés tervezetében összesen mintegy 300 milliárd forintos biztonsági tartalék (150 milliárd Országvédelmi Alap, 100 milliárd általános tartalék, 50 milliárd kamatkockázati tartalék) került kialakításra a váratlan pénzügyi kockázatok kezelésére.

A fentiekben ismertetett modellszámítások és a jelentős nagyságú biztonsági tartalékok garantálják a 2012-es Országvédelmi költségvetés korábban már ismertetett céljainak teljesülését és az azokhoz tartozó költségvetési sarokszámok megalapozottságát.

Összességében kijelenthető, hogy a Kormány minden körülmények között képes tartani korábbi vállalásait, ennek megfelelően – Európában egyedülálló módon – az államadósság jövőre 1 százalékkal (73%-ról 72 %-ra) tovább csökken és a GDP arányos költségvetési hiány is jóval a 3 százalék (2,5%) alatt marad."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >