Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Osztrákok körözték, polgárdi rendőrök fogták el őket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 07.

ImageA Polgárdi Rendőrőrs járőrei és nyomozói hajnalban fogták el azt a két mezőszentgyörgyi férfit, akik ellen az osztrák rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A két férfire külön helyszínen, de egy időben csapott le több, mint egy tucat polgárdi rendőr, így esélyük sem volt a menekülésre…

 

Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a 35 és a 33 éves mezőszentgyörgyi férfi nem ismeretlen a polgárdi rendőrök előtt. Mind a ketten többször voltak már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt itt Magyarországon. Fél éve azonban Ausztriában – Einstadtban – követtek el egy betörést egy harmadik társukkal együtt.

Akkor ki is hallgatták őket gyanúsítottként, de bizonyítékok híján ketten szabadon lettek engedve. Társuk azóta előzetes letartóztatásban van. Az osztrák rendőrök – a polgárdi rendőrök segítségével – a nyomozás során házkutatást is tartottak náluk, ahol több - feltehetően bűncselekményből származó dolog - lefoglalásra is került.

Azóta az einstadti rendőrség többször idézte őket kihallgatásra – tekintve, hogy a betörés mellett számlájukra róható már lopás, jármű önkényes elvétele, valamint okirattal visszaélés is -, amire azonban nem jelentek meg. Így nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellenük, amiről a polgárdi rendőröket az ORFK SIRENE Iroda tájékoztatta.

Ez alapján került megszervezésre a két körözött férfi elfogása, amire ma hajnalban került sor. Összesen tizenhárom polgárdi rendőr vett részt az akcióban. Két-két autóval egy időben csaptak le a két mezőszentgyörgyi férfire otthonában. Egyikük ugyan megpróbált egy hátsó ajtón kijutni a lakásból, de mivel a házat a rendőrök körbevették, így esélye sem volt arra, hogy bilincs nélkül kijusson onnan.

Az elfogásukat követően mind a két férfit bűnügyi őrizetbe vették a polgárdi rendőrök, majd értesítették az osztrák hatóságot, akik a napokban átszállítják őket Ausztriába.

 
< Előző   Következő >