Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csíkszeredában is aláírták hétvégén a testvérvárosi szerződést Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. október 10.

ImageHétvégén Csíkszeredában is aláírták a testvérvárosi szerződést Székesfehérvár és Csíkszereda között. A megállapodást még márciusban látta el kézjegyével dr. Cser-Palkovics András és Ráduly Róbert Kálmán Székesfehérváron és szpmbaton ezt a szerződést erősítette meg a két polgármester a székelyföldi Csíkszeredában.

 

A csíkszeredai Városházán szombaton délelőtt ünnepélyes keretek között köszöntötték a székesfehérvári delegációt: dr. Cser-Palkovics András polgármestert, Róth Péter alpolgármestert és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnokot.

Az eseményen sor került annak a testvérvárosi szerződésnek a megerősítésére, amelyet március 12-én Székesfehérváron írtak alá először.

"Nem az a meglepő, hogy Székesfehérvár és Csíkszereda testvérvárosi megállapodást kötött, hanem az, hogy erre csak most került sor." - mondta Cser-Palkovics András.

Csíkszereda polgármestere úgy fogalmazott, hogy ez egy rendkívüli esemény azért is, mert legalább három emberöltő óta ez az első olyan megállapodás, melyet két magyar állampolgárságú ember ír alá.

Ráduly Róbert Kálmán úgy véli, a megállapodás egyik fontos eredménye kell, hogy legyen, hogy a mai gyerekek tisztában legyenek a kapcsolat valós történelmi hátterével.

És, hogy mi köti még össze Csíkszeredát és Székesfehérvárt? Ráduly Róbert Kálmán erre úgy válaszolt: mindkét város családcentrikus, keresztény értékeket ápol, valamint komoly történelmi hagyományokat őriz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >