Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kézműveskedés és táncház októberi estéken
Kézműveskedés és táncház októberi estéken Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. október 13.

Image„Kezdje el Ön is!” címmel indította el bemutató órákból álló sorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete októberben. Számítanak azon középiskolások és felnőttek figyelmére, akik szívesen kézműveskednének, de nem tudják, mihez lenne igazán kedvük. A bemutató órák segítséget adnak a kezdéshez, 14-én, pénteken szálas anyagokkal dolgozó mesterek várják az érdeklődőket. Ugyancsak kiváló kikapcsolódást ígér a Kákics Együttes. Szombaton folytatja gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló moldvai csángó táncház-sorozatát.

 

A Fehérvári Kézművesek Egyesületének mesterei a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában tartják a kedvcsináló bemutatókat, melyek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek egy-egy „szakma” alaplépéseivel.

Korábban az ékszerkészítők, a szövők és kovácsok kerültek sorra, október 14-én, pénteken 17.00 órai kezdettel pedig a szálas anyagokkal – szalmával, gyékénnyel, csuhéval és vesszővel – dolgozó mesterek várják a résztvevőket. A következő hetekben bemutatkoznak a fafaragók, a tojásfestők, a mézeskalácsosok, a fazekasok, valamint a textil- és bőrművesek.

A bemutató órákat követő rendszer foglalkozások, szakkörök megrendezése megbeszélés szerint történik.

A Kákics Együttes ebben az évadban is folytatja a családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló moldvai csángó táncház-sorozatát a Helyőrségi Klubban.

Október 15-én, szombaton 17.00 órától a gyerekek tanulhatnak moldvai, felcsíki játékokat, táncokat Bodó-Bán Enikő vezetésével. Rövid szünetet követően, 18.00 órától a felnőttek is rophatják, a körtáncokat Gál Dávid irányítja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >