Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megemlékezések az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján
Megemlékezések az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. október 20.

ImageCsütörtöktől vasárnapig városszerte megemlékezéseket tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából. A megemlékezések október 20-án csütörtökön a Halesz parkban megrendezett kegyeleti futás és gyaloglással indulnak és vasárnap, október 23-án a város és a megye közös megemlékezésével zárul, ahol dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere és Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mond köszöntő beszédet.

 

Csütörtöktől vasárnapig városszerte megemlékezéseket tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából. A megemlékezések október 20-án csütörtökön 15.00 órakor a Halesz parkban megrendezett kegyeleti futás és gyaloglással indulnak.

Pénteken, október 21-én 09.00 órakor ünnepi megemlékezés és koszorúzás lesz az 56-osok terén, ahol Brájer Éva alpolgármester és dr. Kovács Zoltán Fejér megye aljegyzője helyez el koszorút. Megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tartanak 10.00 órakor a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél, ahol Égi Tamás alpolgármester és Törő Gábor a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke helyezik el koszorúikat.

A pákozdi Katonai Emlékparkban az ’56-os emlékpont 11 órakor megrendezett avatási ünnepén mond köszöntőt dr. Cser-Palkovics András, mint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete elnöke, majd prof. Pintér Lajos visszaemlékezése után elmondja beszédét dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az ünnepség végén dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás megyei elnök elhelyezik koszorúikat.

Székesfehérváron a megemlékezések sorozata 12.30 órakor folytatódik a Magyar Király Szálló falán elhelyezett ’56-os emléktáblánál, ahol Róth Péter alpolgármester és Törő Gábor a megyei közgyűlés alelnöke helyezik el koszorúikat.

Szombaton, október 22-én reggel 09.00 órakor a Püspökség imádságos megemlékezésén dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás megyei elnök koszorúznak a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél.

Vasárnap 17.00 órakor kerül sor Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzatának közös megemlékezésére a Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél, ahol ünnepi köszöntőt mond Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >