Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az első rangadó
Az első rangadó Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. október 27.

ImageKötelezőnek tekintett győzelmek után jöhet a szezon eddigi legkeményebb megmérettetése - legalábbis ezt ígéri a szombathelyi bajnoki.

 

A Falco vendégeként nyerni mindig komoly kihívás, ezt legutóbb a tavaszi rájátszásban tapasztalhattuk meg. A nagyszerűen összeállt Albacomp sem tudta beveni a sárga-feketék várát, ellentétben az alapszakasz meccsel, de legalább a hazai győzelmekkel meglett a továbbjutás a négy közé, egyben a visszavágás az előző szezonok play-off vereségeiért. Mert valahogy mi mindig összefutunk a Falcóval... Most a negyedik fordulóban, úgy, hogy hibátlan mérleggel megyünk Szombathelyre.

A hazaiak a hét végén elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, a Paks győzte le őket, de figyelmeztető, hogy az utolsó negyedig Kálmánék vezettek. Szoros meccs volt ez is, mint ahogy a Falco azt megelőző, két győztes találkozója sem hozott nagy különbségeket. Bár összességében magabiztosan verte a Pécset és a Zalaegerszeget Bencze Tamás csapata, az eredmények alapján nem nőtt sokkal az ellenfelek fölé. Viszont biztosan küzdőképes társaság, amely a hazai közönségtől támogatva bárkire veszélyes.

Kálmán László továbbra is megkerülhetetlen alakja a szombathelyi kosárlabdának, elnyűhetetlen - miközben a legidősebb csapattársa tíz évvel fiatalabb nála! De van a keretben akinél hússzal idősebb, ehhez képest változatlanul az egyik legtöbb időt pályán töltő Falco-játékos.

Az eddig sérült, honosításra váró Jancikin talán már játszhat (őt egyébként láthattuk a két csapat nyári edzőmeccsén) és nagyon érdemes odafigyelni a szintén szerb Pantelicsre: a center 14.7 pontot és 8.3 lepattanót átlagolt eddigi három mérkőzésén.

A Falco játékát mégis inkább az amerikai Chad Timberlake határozza meg, aki bajnok volt Zalaegerszegen, s a szervezés mellett a pontgyártásban is jeleskedik, hiszen 21 pont fölött dobott eddig átlagban. Mezőnyben és a palánk alatt is van tehát potenciál Bencze Tamás csapatában, vendégként nyerni ellene csak hasonlóan sokoldalú játékkal lehet. Biztos, hogy minden lepattanóért kőkemény harcot kell majd vívniuk Keller Ákoséknak, a mezőnysor pedig érvényre juttathatja sebességét és talán precizitását is.

Utóbbinak kintről lehet jelentősége, mert míg az Albacomp eddig a mezőny második legjobban célzó csapata a triplavonal mögül, a Falco ebben a tekintetben az utolsó, mindössze négy értékesített hármassal...

Persze, ha most dobnak tízet, de mi nyerünk, nem fogjuk bánni, ám ehhez a támadások jó befejezése melett, sőt talán előtte a védekezés összeszedettségére lesz szükség, alighanem ez dönti majd el, tud-e a könnyed fontos sikerek után ismét nyerni az Albacomp.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >