Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sofron István: Már reggel, az ágyból is máshogy keltem ki Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. október 27.

ImageFantasztikus estével ajándékozta meg kitartó szurkolóit csapatunk, hiszen a Graz ellen 6-3-as győzelmet arattak Palkovicsék. A végső dudaszó után jó hangulat uralkodott a hazai öltözőben is…

 

A mérkőzés hőse természetesen Sofron István volt – bár hangsúlyozzuk, hogy a győzelmet a CSAPAT együttes erővel érte el, már csak azért is, mert fiatal csatárunk mesterhármast szerzett. Természetes, hogy visszatekintőket ezúttal vele kezdjük.

- Csodálatos érzés a győzelem, s persze az is örömteli, hogy ennyire kijött nekem a lépés. Három gólt egy bajnokin nem mindig szerez az ember, így különösen nagy élmény volt számomra ez a találkozó. Külön öröm, hogy Godó is visszatért, de összességében úgy érzem, hogy valamennyi sorunk érett játékot mutatott be.

- Ladányi Balázs játéka, jelenléte ennyire fontos a csapatnak?

- Mindenki fontos láncszem, s ha bárki kiesik, érzékeny veszteség. Én azért örülök különösen Godó visszatérésnek, mert így Vas Marcival ismét együtt játszhattunk elöl. Mindenki sokat dolgozott ezért a sikerért, s Ladányi Balázsnak egyébként is nagy szelet jut a tortánkból.

- Utoljára tavaly szeptemberben, a Zágreb ellen örülhettél mesterhármasnak…

- Szerencse is kell ahhoz, hogy valaki háromszor is betaláljon egy mérkőzésen. Nekem sikerült a Graz ellen, kijött a lépés, amiben különösen fontos szerepet játszott, hogy egy pillanatig sem stresszeltem. Az első gól után megjött az önbizalmam, s még az sem zökkentett ki engem – ahogy az egész csapatot sem -, hogy az elején volt egy kisebb – na jó, nagyobb – védelmi hibánk, amit az ellenfél kíméletlenül megbüntetett. Rosszul kezdtünk, de javítottunk.

- Áruld el: mi kell ahhoz, hogy egy rossz kezdés után valaki a meccs hőse, mesterhármas szerzője legyen?

- Nehéz szavakba foglalni, hogy milyen érzés ilyen csodálatos közönség előtt mesterhármast szerezni. De jó, akkor most elárulok egy kulisszatitkot: már reggel, az ágyból is máshogy keltem ki, valahogy éreztem a siker ízét. Az önbizalmammal pedig nem volt probléma, ennek köszönhető, hogy ezúttal megpróbáltam olyan passzt adni a társamnak, amit máskor nem biztos, hogy lenne bátorságom meglépni. A második gólom után titkon reménykedtem, hogy meg lesz a harmadik, sőt, talán még több is lehetett volna.

- Pénteken a Linz következik, mire számíthatunk?

- Pontot, vagy pontokat szeretnék szerezni a listavezető otthonában is, bár nagyon nehéz feladat lesz. Idehaza megnehezítettük a dolgunkat ellenük, mert hagytuk, hogy visszajöjjenek egy, már elveszített meccsbe, ráadásul győzelemmel is távoztak Fehérvárról. Ilyen hibát ezúttal nem akarunk véteni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >