Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Végig vezetve, nagyszerű győzelem a Klagenfurt ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. november 07.

ImageGólokban és feszültségekben egyaránt bővelkedő mérkőzésen a Sapa Fehérvár AV 19 nagyszerű győzelmet aratott a liga egyik élcsapata, a Klagenfurt ellen. Az 5-2-es fehérvári sikerről sokat elárul, hogy végig vezetve szereztük meg a két pontot.

 

SAPA FEHÉRVÁR AV 19 – EC KLAGENFURT 5-2 (1-0, 2-2, 2-0)

Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző. Vezette: Kellner, Hollenstein, Sporer.

SAPA FEHÉRVÁR AV 19: Munro (kapus) - Pratt, DaCosta, Palkovics, Johansson, Ryan - Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi – Sille, Durco, Mihály Á., Sikorcin, Kovács Cs. – Láda B., Benk, Nagy G., Magosi B.

KLAGENFURT: Swette – Furey, Ratz, Brandner, Morrison, Lammers – Siklenka, Reichel, Hager, Koch, Kalt – Kirisits, Isopp, S. Geier, Herburger, M. Geier – Fechtig, Schellander, Hundertpfund, Pirmann.

Kiállítások: 10 ill. 14+10 perc

A Ljubljanában aratott fantasztikus, 5-2-es győzelem után sem akartak kiengedni a fehérvári korongosok, akik a mérkőzés előtt is fogadkoztak: a KAC ellen is hatalmas elánnal vetik bele magukat a küzdelembe, pláne ilyen csodálatos közönség előtt. Mi tagadás, szavatartóak Ladányiék, hiszen már a nyolcadik percben a Klagenfurt hálójában táncolt a korong.

Történt ugyanis, hogy csapatunk kettős emberelőnybe került – Siklenka, aki az egész mérkőzésen kevésbé szimpatikus megmozdulásaival „hergelte” a közönséget – már bő hat perc elteltével 10+2 perces büntetést kapott, amit a mieink gólra is váltottak. Ladányi húzott el a baloldalon, keresztbe passzolt, s a kapu torkában Johansson nem hibázott. 1-0, robbant a csarnok. Ennél jobb kezdésről nem is álmodhattunk volna, s bár a harmadban több találat nem született, még csak véletlenül sem unatkozott a több ezres publikum.

Az első húsz percről összességében elmondható, hogy egy paprikás, kissé feszült hangulatú találkozón a Volán játszott némi fölényben, hiszen nem csak gólt lőtt, hanem több helyzetet is kialakított, éppen ezért megérdemelt volt az egygólos hazai vezetés az első szünetben. A második játékrészt emberelőnyben kezdtük, ám a 28 másodperc kevés volt ahhoz, hogy gólra váltsuk a fórt. Sajnos, másfél perc sem telt el a harmadból, s Morrison góljával 1-1-et mutatott az eredményjelző.

A 25 éves kanadai egy kapusunkról kipattanó korongot vágott a tehetetlen Munro hálójába. Egy pillanatig sem szegte a hazaiak kedvét a némiképp váratlanul esett találat, hiszen Sofron kapuvasa jelezte: forró pillanatok várnak még a klagenfurti védelemre. Ez a helyzet ugyan még kimaradt, de a 24. percben ismét a Volánnál volt az előny.

Jobbról Mihály Árpád cselezte be magát, középre adott, ahol Kovács Csaba a kapuba vágta a pakkot. 2-1, ami után nem volt megállás. Horváth András a kék vonalról eleresztett lövése jelentett még veszélyt a vendégek kapujára, majd Pirmann és Schellander tüzelt, ám előbbi a jobboldali kapuvas mellé, utóbbi bombájánál pedig Munro volt a helyén.

A 28. percben Brandner találatánál azonban az egyébként kiváló formában védő kapusunk is verve volt, Morrison átadását közelről lőtte a hálónkba a KAC csapatkapitánya. 2-2. Benk András színészkedésért kapott két perces büntetése kiverte a biztosítékot a hazai drukkerekben, de az előnnyel mit sem tudtak kezdeni a vendégek, akik e periódusban csak egy Kalt-lövésig jutottak, de Munro természetesen a helyén volt. Érdekes, hogy miután kiegészültünk, erőre kapott a KAC, kissé beszorítottak bennünket, így Geier akadályozásért kapott kisbüntetése a lehető legjobbkor jött.

Mindkét csapat nagy iramot diktált az újabb gól eléréséért, s bár emberhátrányban is a vendégek támadtak – Koch lépett ki egyedül, de Munro eszén nem járt túl, majd Herburger durrantott mellé -, Vas Márton kezében ott volt a lehetőség, ám a helyzet kimaradt. Ha gólig nem is, gólpasszig azért eljutott Marci, hiszen három perccel a harmad vége előtt balról beadott, s passzát Sofron váltotta gólra. 3-2.

A középső húsz percben kiegyenlített küzdelmet láthattunk, amit a harmad 2-2-es eredménye is mutat, de tegyük a szívünkre a kezünket: ha az első játékrész a Voláné volt, akkor ez a Klagenfurté. A záró harmadban gyorsan dűlőre akartuk vinni a dolgot, az első öt percben beszorult a KAC, szinte keresték a korongot, s ez még akkor is igaz, ha igazi gólhelyzet nem alakult ki a kapu(k) előtt. Talán Vas Márton kiugrását jegyezhetjük fel, ám nem tudta elhúzni a korongot Swette mellett.

Horváth András testre ütése miatt kerültünk hátrányba, de oda se neki: mentünk előre. Derek Ryan kilépett, ám a jégbe döngölték, ami után a sértett büntetőt végezhetett el. Sajnos, Swette eszén nem tudott túljárni, a kapus számított rá, hogy a liga góllövőlistáját vezető csatár a jobb sarokban gondolkodik, s odalett a lehetőség. Siklenka Vas Marcit „tenyerelte” a földbe, amivel újra elérte a közönség felháborodását, s amikor Koch testre ütéséért két perces büntetést kapott a vége előtt 2 perc 26 másodperccel, már reménykedtünk: nem lehet baj.

Nem is lett, mert Palkovics Krisztián eldöntötte a nyitott kérdéseket. Előbb jobbról bombázott a kapuba - 4-2 -, majd egy perccel a lefújást megelőzően Ryan baloldali passzát váltotta gólra – az üres kapuba kellett csak helyeznie. 5-2, magabiztos, megérdemelt hazai győzelem született egy kemény ellenféllel szemben.

Mestermérleg Kevin Primeau:

- Szoros, kemény mérkőzést játszottunk a Klagenfurttal, talán az idei szezon egyik legjobb hazai mérkőzésén vagyunk túl. Az 5-2-es végeredmény magabiztos sikert sejtet, de nem volt ez ennyire sima. Ami fontos, hogy nem volt gyenge teljesítmény a csapatban, s még a büntető kihagyása is belefért

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >