Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nem volt rangadó, de nem baj! Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. november 07.

ImageElső félidei remek védekezésével alapozta meg sima győzelmét az Alba, a nagyon rosszul dobó vendégek rengeteg büntetővel szépítettek a végén, de nem volt esélyük. Részletek: Albacomp Fehérvár - Kecskeméti KSE 83-64 (23-13, 22-10, 20-19, 18-22) / Albacomp: Simon 17/9, El-Amin 11/3, Hollis 19/3, Keller 15, Chism 3 Csere: Hendlein 10, Juhos 2, Bódi, Supola 6. Edző: Braniszlav Dzunics. / Kecskemét: Kelley 10, Wittmann 8, Radonjic 16/9, Dénes 1, Bencze 7. Csere: Csorvási 9, Vukadinov 11/3, Hegedüs. Edző: Sztojan Ivkovics.

 

Az előző négy forduló alapján a mezőny két kiválóan védekező csapata találkozott, ezt nem is cáfolták a felek a meccs elején. Nálunk Hollis duplája nyitotta a pontok sorát, odaát Radonjics dobhatott három büntetőt, ami kapcsán két dolgot jegyezhetünk meg. Egyrészt ebben a múfajban később is volt alkalmuk gyakorolni a vendégeknek, akik kétszer annyi büntetőt dobtak, mint az Alba - másrészt ekkor vezettek először és utoljára a meccsen.

A védekezésben cseppet sem lazító, a máskor csapatát remekül mozgató Wittmannt és Kelley-t reménytelen labdapumpálásba kényszerítő Dzunics-csapat fokozatosan elhúzott. Eleinte csak Hollis talált be, de aztán csatlakozott hozzá Simon, majd a csereként beálló Supola is. A Kecskemét majdnem minden támadását kintről fejezte be, pocsékul célozva a triplavonal mögül, Chismék pedig szedték a lepattanókat. Tízpontos előnyre tettünk szert az első negyedben, még az sem zavarta meg a csapatot, hogy a sasszemű játékvezetők mérkőzés közben szúrták ki és vetették le Chism és Hollis meg nem engedett hosszú alánadrágját.

Végül is harminc percnél hosszabb melegítés nem állt rendelkezésre... Keller Ákos segédeszköz nélkül is bemelegedett, egy remek háromszögelés után ő szerezte a második negyed első kosarát. Damian sem lett gyengébb a cicanadrág nélkül, remek labdaszerzéssel és szólóval növelte 17 pontra a különbséget. Eközben az ivkovics-legénység 21 százalékkal dobott mezőnyből, nem csoda, hogy nagyszünetre szinte eldőlt a rangadónak indult meccs.

A Fehérvár jó védekezésből indított rohanását a harmadik negyedben sem tudta megállítani a Kecskemét, Keller remekül élt a vendégpalánk alatt, és már majdnem harminc pont volt az előny. Támadó lepattanókat szedve teremtett magának újabb esélyeket a center poszton nem túl veszélyes, de harcos vendégcsapat, és hát a nagy számok törvénye alapján néhány triplának is be kellett már esnie...

Főleg Radonjics révén jött ez be, de amikor kellett, nálunk Simon Balázs is bevágott kettőt. Semmilyen nyitott kérdés nem maradt az utolsó játékrészre, legfeljebb, hogy tudja-e kozmetikázni a számára csúf eredményt a Kecskemét. Tudta, mert az első kosarát a negyedik negyed elején szerző Wittmann nyolc büntetőt dobhatott a hajrában, ekkor már lazult a védekezés és a bírók is könnyű szívvel adták meg ott, amit itt nem.

El-Amin azért tett róla, hogy a rengeteg vendégbüntető se jelentsen nagy váltzozást a meccs összképében, a végére egy alley-oopot is összehozott Hendleinnel, de legalább ekkora sikere volt Keller Benczének kiosztott sapkájának. Összességében sima meccsen, főleg remek védekezésére alapozva nyert az Albacomp Fehérvár, első vereségét mérve a Kecskemétre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >