Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Palkovics Krisztián: Családi okok miatt egyelőre nem térek vissza a válogatottba Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. november 08.

ImageA KAC elleni sikerünkkel a 4. helyre léptünk fel a tabellán, így a 18-ig tartó szünetet előkelő pozícióban tölthetjük. Ám az 5-2-es győzelmet nem adták olcsón, legalábbis ez a véleménye két csatárunknak, Palkovics Krisztiánnak és Kovács Csabának.

 

- Kulcsmomentum volt, hogy hatvan percen keresztül képesek voltunk játszani – emlékezett vissza a KAC elleni siker kulisszatitkaira Kovács Csaba, aki egy góllal vette ki a részét a győzelemből. – Az utóbbi két mérkőzésből jól jöttünk ki, mindkétszer 5-2-re győztünk, s ez felfelé ívelő, pozitív formát mutat. Szükség is van erre, hiszen a mezőny roppant sűrű, nagyon egyben van, így egy másodpercre sem dőlhetünk hátra. Ahhoz, hogy a későbbiekben is sikerrel vívjuk meg a mérkőzéseinket, ugyanilyen elszántan kell küzdenünk, s végig koncentrálni. A két pont megszerzése ezúttal is a csapatmunka diadala volt.

A találkozó negyedik és ötödik góljának szerző, az EBEL-ben immár 100 találatot jegyző Palkovics Krisztián nem csak a legutóbbi bajnokinkra, hanem a válogatottra is kitért mondandójában.

- Jókor találtam be, különösen az első gólom volt ebből a lélektani szempontból fontosabb. De sosem a gólszerző személye számít, hanem a csapat győzelme. A mezőny szoros, a mi célunk viszont az első hat hely valamelyikének a megszerzése, még akkor is, ha ez merésznek tűnik. A csapatok között mindössze egy, két pontos különbségek vannak, és a saját bőrünkön is érezhettük: ha elrontunk két, három bajnokit, akkor egyből ránk jönnek az ellenfelek. Így volt ez két fordulóval ezelőtt is, amikor a harmadik meccsünkön maradtunk alul – amiből engem a bécsi bosszantott leginkább, mert jobban játszottunk náluk -, s négy gárda egyből ott toporgott a nyakunkon. Azt hiszem, jól jön most a válogatott miatti szünet. Ahol egy kiskapu továbbra is nyitott előttem, de abban maradtam a kapitánnyal, hogy családi okok miatt egyelőre nem térek vissza – ám erről most bővebben nem szeretnék mondani semmit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >