Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kicsi a bors, de... - Justin DaCosta Nyomtatás E-mail
Írta: CS. T.   
2011. november 09.

ImageA portugál származású kanadai bekk, a francia Chamonix csapatát hagyta ott a Sapa Fehérvár kedvéért és ha eddigi stílusát az EBEL-ben is hozni tudja, akkor hamarosan nagy keletje lesz a 26-os mezeknek!

 

Légiós hátvédünk kiválóan mutatkozott be új csapatában, előbb a Ljubljana elleni, idegenbeli 5-2-es győzelemnél volt a jégen, majd hazai pályán, a Klagenfurt elpáholása során már első pontját is megszerezte. Két meccs, két győzelem, + 4-es plusz-mínusz mutató. Soha rosszabb bemutatkozást! DaCosta eddigi karrierjének nagy részét a tengerentúlon töltötte.

2002-2006-ig az OHL-ben (Ontario Hockey League) szerepelt, a Barrie Colts, az Owen Sound Attack és a Mississauga Ice Dogs csapatainál. Legeredményesebb szezonjában (2005/2006-ban az Ice Dogs-ban) 57 mérkőzésen, 10 gólt és 32 gólpasszt jegyzett. Emellett 98 perc büntetést is összegyűjtött. Miután nem sikerült beverekednie magát az NHL-be, egy ösztöndíjprogram keretében 2006 és 2008 között az University of New Brunswick csapatában szerepelt.

Itt két szezon alatt összesen 54 mérkőzésen lépett jégre, 14 gólt és 24 gólpasszt szerezve. 2008-tól elhagyta az egyetemi bajnokságokat és profinak állt. Ezen évei alatt öt csapattal, négy különböző ligában szerepelt. Ezek közül a Stockton Thunder-nél eltöltött szezonja (2009/2010) a legeredményesebb.

Ekkor 42 mérkőzésen 24 pontot gyűjtött az ECHL-ben. A 2010/2011-es szezont az Allen Americans CHL-es gárdájában kezdte (ebben a ligában véd a magyar válogatott kapusa, Szuper Levente is), ahol jó játékának hála (44 mérkőzésen, 22 pont) egy meccs erejéig egy a Lake Erie Monsters AHL-es csapatában is bemutatkozhatott.

Ezután tette át székhelyét Európába a francia Chamonix csapatához, majd innen szerezte meg a Sapa Fehérvár AV19, ahol Borgatello pótlása lesz a feladata. Az alkatában a távozó olasz bekkre hajazó DaCosta nem ijed meg a saját árnyékától, az alacsony termete okozta hátrányt keménységgel kompenzálja és csapattársai védelmében nem idegen tőle az ökölpárbaj sem.

Énekes Lajos, csapatunk másodedzője, így vélekedik az újdonsült szerzeményről:

"Hogy egy másik csapatban hogyan és mit játszott nem annyira fontos. Most ebben a játékerejű ligában kell hogy jól teljesítsen. Kellően utánajártunk és a kapott információk bizakodásra adnak okot, de csak az éles meccseken dől el, mit is tud valójában. Az már két mérkőzés után látszik, hogy egy kombinatív játékban jó, támadó szellemű hátvédet találtunk. Remélem beválik majd."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >