Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Arany Rózsával díjazták Székesfehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. november 09.

ImageArany Rózsa-díjat kapott Székesfehérvár a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. Az elismerés rangját jelzi, hogy a díjat régiónként évente csak egy település kaphatja meg. A Nefelejcs Óvoda környezetvédelemért és környezetszépítésért végzett munkáját minisztériumi elismeréssel díjazták. Az október 28-án, Százhalombattán, több mint háromszáz önkormányzat képviselőjének jelenlétében átadott díjakat sajtótájékoztatón mutatta be Brájer Éva alpolgármester és Gróf Istvánné, az óvoda vezetője.

 

„Nagy büszkeséggel töltött el, amikor személyesen vehettem át a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legrangosabb elismerését, az Arany Rózsa-díjat. A 2011-es díjazottak között Székesfehérvár mellett szerepel még Békés, Kisbajom, Sátoraljaújhely, Sopron, Szolnok és Tápiógyörgye. Régiónként évente csak egy település kaphatja meg az Arany Rózsát, mellyel elismerik a környezetszépítő, zöldfelület fenntartó és kertészeti szakmai munka magas színvonalát” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester.

 

Image
.

Kiemelte, hogy a bírálóbizottság tagjai augusztusban jártak Székesfehérváron és sokféle szempontot figyelembe vettek. Általános benyomásként értékelték a települések rendezettségét, tisztaságát, az épített környezet minőségét, a turisztikai jelentőségű épületek és a játszóterek gondozottságát. Nézték a zöldfelületek kialakítását, a parkok gondozottságát, illetve a kiültetett növények harmóniáját a környezettel.

 

Image
.

Elemezték az önkormányzat, az intézmények, a civil szervezetek és a vállalkozások szerepét, ráfordításait, együttműködését is. A bírálati szempontok közé sorolható még a korszerű hulladékgazdálkodás, a komposztálás, a megfelelő növényvédelem, az óvodák, iskolák környezetének rendezettsége és a gyerekek bevonása a munkálatokba.

Brájer Éva hozzátette: szinte valamennyi óvodában, iskolában szelektíven gyűjtik a hulladékot és gyakorlatilag nincs olyan óvoda, melynek oktató-nevelő programjában ne szerepelne a környezeti nevelés. Szavai szerint a város tisztaságához az is hozzájárul, hogy betiltották a dohányzást a székesfehérvári játszótereken.

 

Image
.

Az alpolgármester kiemelte: "A jövőben sem dőlhetünk hátra! Folytatnunk kell a munkát, hogy Székesfehérvár rendezett, tiszta maradjon és minél több zöld terület legyen a városban."

A székesfehérvári Nefelejcs Óvoda a Nemzeti Erőforrás Minisztérium elismerését vehette át Százhalombattán.

Az intézmény vezetője, Gróf Istvánné elmondta: „Programunkban évek óta hangsúlyos szerepet kap a környezettudatos szemléletmód alakítása. Tavasszal részt vettünk a Városgondnokság környezetszépítő pályázatán, melynek köszönhetően sok-sok virágot ültettünk el.”

 

Image
Fotó: ÖKK

Hangsúlyozta, hogy az udvarszépítő munkálatok folyamatosan zajlanak, a gyerekeken és az óvoda dolgozóin kívül rendszeresen bevonják a szülőket is. Az intézmény udvara kis zöld szigetté alakult, ami az alapvető ismereteket képes közvetíteni a természet szeretetéről és tiszteletéről a gyerekek számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >