Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A segítőket köszöntötték a Szociális Munka Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. november 10.

ImageSzékesfehérvár Önkormányzata ünnepséggel köszöntötte a szociális szektorban dolgozókat. A Szociális Munka Napja alkalmából dr. Cser-Palkovics András mondott köszönetet a résztvevőknek azért, hogy az elesettek mindennapjait egész évben segítik. Ez a program adott alkalmat arra is, hogy a nyugdíjba vonuló Koska Györgynét köszöntse Székesfehérvár polgármestere. Az Egyesített Szociális Intézmény vezetője nemrég országos kitüntetésben is részesült. A Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter által adományozott elismerést a Parlamentben vehette át a szakember.

 

Minden évben megünneplik a Szociális Munka Napját Székesfehérváron, hogy felhívják a figyelmet a szakterületen dolgozók áldozatos és társadalmunk számára fontos munkájára. Idén a Hiemer-ház házasságkötő termében rendeztek gyermekműsorral egybekötött összejövetelt a november 12-i magyarországi jeles naphoz kapcsolódóan.

 

Image
.

A város Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd üdvözlő gondolatival a fehérváriak háláját és tiszteletét tolmácsolta a szociális terület elhivatott szakembergárdája felé.

A szerdai ünnepség adott alkalmat Koska Györgyné felköszöntésére is. Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok mondott köszönetet a nyugdíjba vonuló szakembernek a szociális és idősellátási területen kifejtett, több évtizedes elhivatott, kiemelkedő és példaértékű munkájáért.

 

Image
.

 Ezt a tevékenységet Székesfehérvár Önkormányzata 2009-ben szociális tanácsadói cím adományozásával ismerte el. A Székesfehérvári Egyesített Szociális Intézmény igazgatója nemrég minisztériumi elismerésben is részesült.

A Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter által adományozott kitüntetés ünnepélyes átadására az Idősek Világnapja alkalmából került sor a Parlamentben.

 

Image
.

Koska Györgyné 32 éve dolgozik szociális, idősellátási és egészségügyi területen. Ebből 21 évet az Egyesített Szociális Intézményben töltött. 17 éves igazgatói tevékenysége alatt kifogástalan szakmai és emberi hozzáállásával, nyugodt, magabiztos magatartásával jó munkahelyi légkört biztosított. Magas fokú szociális érzékenysége miatt hamar elnyerte a gondozottak és ellátottak teljes körű bizalmát.

Kollégáihoz, valamint az idős emberekhez való viszonyának meghatározója az önzetlenség, a jóindulat, a megértés és a segítőkészség. A lehetőségeket keresve próbálta munkatársaival a szépkorúak mindennapi életét, utolsó napjait javítani, megkönnyíteni, felvidítani.

 

Image
Fotó: ÖKK

Élete középpontjában tehát mindig a mások megsegítése állt és áll jelenleg is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >