Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közgyűlés - városi ajándékbolt létrehozásáról is határoztak Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 10.

ImageA Közgyűlés elején a testület megemlékezett a szerdán elhunyt Széchenyi díjas dr. Fitz Jenő régészprofesszorról. A város polgármestere dr Cser-Palkovics András méltatta Székesfehérvár Díszpolgárát, majd a testület egyperces néma felállással emlékezett a professzorra. Döntöttek egy jótékonysági est életre hívásáról és egy városi ajándékbolt létrehozásáról is. A nyílt ülés végén pedig beszámolt elmúlt évi tevékenységéről a város hat tanácsnoka.

 

Székesfehérvár városa és Miklósa Erika, világhírű operaénekes korábban megbeszéléseket kezdeményezett egy jótékonysági rendezvény létrehozásáról, amelyre hagyományteremtő szándékkal minden év januárjában kerülne sor.

Egy olyan kezdeményezésről van szó, amely magas színvonala, annak egyedülálló jellege miatt a székesfehérvári társasági élet egyik meghatározó programjává válhat idővel, emellett az országos médiában pedig a pozitív városképet erősítheti.

A belépőjegyekből származó bevételből szakmai zsűri döntése alapján egy székesfehérvári civil szervezet támogatásban részesül, a helyi közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

 

Image
.

Az első jótékonysági est 2012. január 7-én lesz a Hiemer-ház III. ütemének keretében megújult bálteremben, méltó módon felavatva ezzel az épületet.

A testület döntött arról, hogy a Tourinform Iroda mellett kézműves „látványműhelyt” alakítanak ki, ahol a kézművesek egymást váltva alkalmi bemutatót tartanak mesterségükről és termékeikről a turisták számára.

A „látványműhely” arra is alkalmas, hogy a Skanzenben működő Mesterségek Házába invitálja a látogatókat. Itt a turisták által keresett kézműves termékek árusítása folyik majd, továbbá klasszikus szuvenír tárgyak: képeslapok, hűtőmágnesek, mécsestartók, ékszerek árusítása is lesz székesfehérvári jelképekkel és felirattal ellátva.

Létrejön egy Sportmarketing üzlet is, mely futball, jégkorong, kosárlabda, kézilabda sportágakhoz kötődő, élvonalbeli sportklubok ajándéktárgyainak, relikviáit és jegyeket értékesíti. Létrejön egy helyi termék üzlet, ahol helyi kézművesek által készített székesfehérvári ajándéktárgyak, valamint a „Fejér termék program” keretébe bevont termékek forgalmazási helyeként működik majd.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A nyílt ülés végén számoltak be a képviselőtestületnek a tanácsnokok. Östör Annamária az egészségügyi és sporttal kapcsolatos feladatköröket ellátó tanácsnok, Horváth Miklós Csaba városfejlesztési és városüzemeltetési tanácsnok, Gál Péter Pál vagyongazdálkodási tanácsnok, Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális és idősügyi tanácsnok, Mészáros Attila ifjúsági ügyek tanácsnoka és Gyóni András családvédelmi és közbiztonsági tanácsnok. A Közgyűlés mind a hat tanácsnok beszámolóját elfogadta.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >