Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elbúcsúztatták a katonákat - Kongóba, Koszóvóba és Boszniába mennek
Elbúcsúztatták a katonákat - Kongóba, Koszóvóba és Boszniába mennek Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 10.

ImageAz Egyesített Balkáni Hadszíntérre, illetve Kongóba induló katonákat búcsúztattak Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon. Decembertől Koszovóban tizenegy, Bosznia-Hercegovinában huszonkét, Kongóban pedig egy katona kezdi meg külszolgálati feladatait.

 

Az Egyesített Balkáni Hadszíntér, illetve a Kongói Demokratikus Köztársaság biztonsági ágazatának reformja terén folytatott, európai uniós tanács- és segítségnyújtási misszió (EUSEC RD Congo) egyéni beosztásaiba induló állománytól Huszár János dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke, parancsnokhelyettes köszönt el.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A dandártábornok beszédében emlékeztetett arra, hogy napjainkra a békefenntartás az egész világon megváltoztatta a biztonság- és védelempolitikát, a haderő-átalakítást. A Balkánon a hatalmas erőfeszítéssel és áldozatok árán kikényszerített béke rendkívül törékeny.

Éppen ezért számunkra nagyon fontosak a térségben folyó stabilizáló műveletek és az azokban való szerepvállalás. A honvédelem nemzeti ügy, a világ válsággócainak felszámolása, stabilitása pedig nemzeti érdek – mondta Huszár János.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >