Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Több helyszínen rendeznek Márton napi mulatságot Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. november 11.

ImageIdén is továbbviszi a Márton-napi mulatságok hagyományát a Felsővárosi Általános Iskola. Egy önfeledt délutánra várnak mindenkit november 11-én, pénteken 15 órától, ahol a jeles nap szokásaival ismerkedhetnek a látogatók és sok játékkal is készülnek a szervezők. November 12-én a Szent István Király Múzeumban rendeznek Márton Napi Vigasságot a Fehérvári Polgárok Egyesülete kezdeményezésére.

 

A Felsővárosi Általános Iskola tornacsarnokában több népi játékot kipróbálhatnak a résztvevők, emellett a játszóházban kedvükre barkácsolhatnak, kézműveskedhetnek a gyerekek. A programot lámpás felvonulás zárja, hogy odafentről mindenkit lásson Szent Márton. A játékban elfáradt apróságokat csemegével várják a büfében.

A Márton-napi mulatságon Földi Zoltán iskolaigazgató és a jövőre elsősöket fogadó tanító nénik is részt vesznek, így jó alkalom ez a vidám délután az intézménnyel való ismerkedésre is.

November 12-én rendezi meg hagyományos Márton Napi Vigasságát a Fehérvári Polgárok Egyesülete.

A Szent István Király Múzeumban délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok. Elsőként Szent Márton életéről emlékeznek meg, majd Tenk Eszter népdalénekes előadása következik. 11.45-től tárlatvezetést tartanak a múzeumban, 12.30 órától pedig megkóstolhatják a résztvevők a Márton-nap jellegzetes ételét, a ludas kását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >