Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyeretlenül zárta a Négy Nemzet Tornáját a magyar válogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. november 14.

ImageAusztria esélyt sem hagyva, végig vezetve 4-1-re legyőzte Magyarországot a Négy Nemzet Torna utolsó napján. A mieink így várakozáson alul szerepelve a negyedik helyen végeztek a miskolci rendezvényen.

 

Magyarország – Ausztria 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)

Miskolci Jégcsarnok, vezette: Pianezze (olasz), Kovács B., Németh M.

Magyarország: Rajna – Tokaji, Vas M., Hári, Sofron, Azari; Pozsgai, Erdélyi, Kovács Cs., Dubek, Sikorcin; Szélig, Orbán, Szirányi, Vaszjunyin, Somogyi; Hüffner, Láda, Tóth A., Nagy G., Benk, Bálizs (kapus).

Ausztria: Starkbaum – Bacher, Heinrich, Fischer, Hartl, Oraze; Kirisits, Lembacher, Nageler, Komarek, Mairitsch; Mitterdorfer, Oberkofler, Petrik, Pirmann, Schlacher; Ulmer, Pallestrang, Hofer, Raffl, Schiechl.

Pofonegyszerű volt a képlet a zárónap második mérkőzésén: aki győz, az végez a képzeletbeli dobogó legalsó fokán. Az osztrákok két, rendes játékidős vereséggel várták az összecsapást, a mieink helyzete annyiból volt más, hogy szombaton túlórára késztettük az olaszokat, így egy pont már szerepelt a nevünk mellett. Kevin Primeau szövetségi kapitány tovább folytatta a kísérletezést: Budai, Horváth, Hegyi és Magosi csak a lelátón foglalhatott helyet, viszont újfent jégre lépett Szélig, Dubek és Azari.

A gólvonalra ezúttal Rajna Miklós állt oda, Vas Márton védőként, Szirányi Bence pedig támadóként szerepelt. A Dab.Docler kapusa sajnos már 5:46-nál nyúlhatott maga mögé: egy kapu elé lőtt korongba Raffl tette bele a botját, és a gumidarab ennek köszönhetően utat talált a hálónkba (0:1).

Fáradtan és tompán hokizott az első felvonásban a magyar válogatott, amire bizonyíték volt a három kiállítás, és az is, hogy nagyobb helyzet nélkül tudtuk le a nyitó etapot. Bezzeg a sógorok gyakrabban feltűntek a kapunk előtt, és ha már ott voltak, berámoltak még egy gólt: 37 másodperccel a harmad vége előtt Pirmann is felavatta Rajnát (0:2).

Ha lehet, még pocsékabbul kezdődött a középső húsz perc: mindössze 55 másodperc pörgött le az órán, amikor Mario Fischer is mattolta Rajnát (0:3). A jégen zajló események – érthető módon – kihatottak a lelátó hangulatára is: a háromnegyed háznyi publikum jobbára csendben figyelte a fejleményeket. Persze, rögtön mindenki megemelte a hangját, amikor a 24. percben Sofron István egyedül korcsolyázott Starkbaum ketrece felé, ám a hazai jégkorong egyik legnagyobb reménysége kihagyta a ziccert.

Nagyjából egy perccel később Sikorcin lemásolta Sofron helyzetét - viszont az eredmény is kísértetiesen hasonló volt. Vas Márton ugyanakkor már nem hibázott: kettős emberelőnyből gyilkos erővel küldte a pakkot a hálóba (1:3). Ettől határozottan magunkhoz tértünk, átvettük az irányítást, ami egyre több lehetőségben kamatozott. Idővel az osztrákok is felocsúdtak a bekapott gól okozta megrázkódtatásból, a 38. percben Rajna Miklós például szó szerint kifejelt egy lövést a gólvonalról.

Egy minutummal később azonban már semmi sem segített: Pallestrang kígyózott át a védelmünkön, és a jobb sarokba bikázta a korongot (1:4). A harmadik harmadra kapust cserélt Kevin Primeau, a pénteken már védő Bálizs Bence váltotta Rajnát. Nem ez volt az egyetlen izgalmas jelenet, bár az osztrákok igyekeztek gondoskodni arról, hogy ne szoruljanak be. Ennek ellenére Nagy Gergő, Kovács Csaba, Azari Zsolt és Dubek Vladimir előtt is felcsillant a lehetőség a szépítésre, ám végül egyikőjük sem adott munkát a gólbírónak. Beszorítottuk a fehér mezben korcsolyázó szomszédokat, de semmi sem akart sikerülni.

Az elúszó remények okozta csalódottságot Kovács Csaba viselte a legnehezebben: a fehérvári támadó Fischerrel akaszkodott össze a palánk mellett, a játékvezetők 4-4 perc büntetéssel „díjazták” páros produkciójukat. Innentől kezdve lassan csordogált a mérkőzés az utolsó dudaszóig, hiszen az osztrákok csak arra vigyáztak, hogy ne jöjjünk közelebb, a mieinkből pedig hiányzott ezen az estén az átütőerő. A jó néhány kulcsjátékosát – többek között Ladányit, Vas Jánost és Szuper Leventét – nélkülöző magyar válogatott egy pontot gyűjtve a 4. helyen végzett a miskolci Négy Nemzet Tornán. Az első pozícióba Olaszország futott be, miután ma kora délután büntetőkkel legyőzte Japánt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >