Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ismét szmogriadó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. november 16.

ImageA szállópor magas koncentrációja miatt a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Székesfehérváron a város polgármestere. Az embereket arra kérik, hogy ne égessenek nyílt téren, korlátozzanak minden egyéb, légszennyező tevékenységet és keveset tartózkodjanak a szabad levegőn.

 

A szállópor koncentrációja meghaladta a küszöbértéket a helyi automata mérőállomás adatai szerint, így a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Székesfehérvár polgármestere. Az időjárás-előrejelzés szerint az elkövetkező napokban sem várható javulás a légszennyezettséget érintően.

Ezúton tájékoztatják a lakosságot az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetésének tilalmáról, valamint kérik az embereket, hogy korlátozzanak minden légszennyező tevékenységet. Veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, a terhes anyák, az idősek és a gyermekek. A szmogos időszakban a szellőztetés mellőzése, illetve a szükségesen túl a szabadban való tartózkodás mérséklése javasolt.

A lakosság több önkéntes intézkedéssel is segíthet, hogy csökkenjen a levegőben a szállópor koncentráció.

Így kérik a fehérváriakat, hogy a városi úti célok eléréséhez az egyéni gépjárműhasználat helyett a közösségi közlekedést részesítsék előnyben, illetve mérsékeljék a gépjárművek indokolatlan – álló helyzetben történő – alapjárati üzemeltetését.

A szilárd tüzelőanyagok mellőzésével is kedvezően befolyásolhatják a közvetlen lakókörnyezetük és településük levegőminőségét.

 
< Előző   Következő >