Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megszólalnak a szirénák Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. november 21.

ImageA mai napon országos katasztrófavédelmi gyakorlatra kerül sor polgári védelmi szervezetek mozgósításával Magyarországon. A telepített lakossági riasztó-tájékoztató eszközökön át 18 órakor egy rövid szöveges felhívás hangzik el és megszólalnak a szirénák. A hangjelzések, valamint a rádiókban és a televíziókban közzétett közlemények nem jelentenek valódi veszélyhelyzetet. A lakosságnak semmilyen teendője nincs!

 

Ma országos értesítési és törzsvezetési, valamint országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlatra kerül sor, mely Magyarország összes megyéjét érinti.

Az országos gyakorlat részeként a megyében is különböző feladatok végrehajtására kerül sor. Fontos cél a katasztrófa-megelőzéshez szükséges információk továbbításának, a közérdekű közlemények kiadásának üzempróbája, gyakorlása, hogy a lakosság széles körben megismerhesse a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás hatékony formáját.

Így jelentősen csökkenthető annak kockázata, hogy például egy hirtelen jött, pusztító vihar, vagy más katasztrófa személyi sérüléseket, komoly anyagi károkat okozzon.

A feltételezett katasztrófahelyzet beállítása mellett Magyarországon óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor, ugyanakkor a gyakorlásba bevont egészségügyi szervek támogatásával a mozgósított polgári védelmi szervezetek állománya, valamint a 18 – 60 év közötti lakosság részére tényleges, önkéntes véradást szerveznek.

Megyénkben erre két helyen lesz lehetőség, a Székesfehérvári Területi Vérellátó székhelyén 08.00-16.00-ig és a dunaújvárosi kórház vérellátó központjában 12.00-14.00-ig. Fejér megyében 6 településen (Daruszentmiklós, Előszállás, Alap, Polgárdi, Csákvár és Martonvásár) azonos időpontban kerül sor a települési polgári védelmi szervezetekbe beosztott lakosok katasztrófavédelmi készenlétének elrendelésére és gyorsított ütemű polgári védelmi felkészítésére 17.00 órától.

A gyakorlásba bevont települések veszélyeztetettsége és a részükre meghatározott védelmi feladatok is indokolják a végrehajtásban való részvételt. Külön kiemelt feladat Fejér megyében a lakosság riasztása és tájékoztatása, melynek keretében a telepített lakossági tájékoztató és riasztó rendszereket 18.00 órakor megszólaltatják.

A sziréna felhangzása azonban nem jelent valódi veszélyhelyzetet.

A lakosságnak semmilyen teendője nincs!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >