Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A gépjárművekre vonatkozóan már nincs korlátozás
A gépjárművekre vonatkozóan már nincs korlátozás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. november 21.

ImageCsökkent a levegőben a szállópor átlagkoncentrációja, így a riasztási fokozatot visszavonta és a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Székesfehérvár polgármestere. Mostantól nincs a gépjárművek közlekedésére vonatkozó tilalom, de kültéren továbbra sem szabad égetni!

 

A PM10 szállópor átlagkoncentrációja csökkent, így a szmogriadó riasztási fokozata helyett immár a tájékoztatási van érvényben Székesfehérváron.

A legfontosabb, hogy ezzel megszűnt a fekete és piros környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek közlekedési tilalma! Továbbra sem szabad viszont avart és kerti hulladékot nyílttéren égetni, valamint kérik az embereket, hogy korlátozzanak minden légszennyező tevékenységet.

A légúti betegségben szenvedők, a terhes anyák, az idősek és a gyermekek a szmogos időszakban különösen veszélyeztetettek, így a szellőztetés mellőzését és a szabadban való tartózkodás mérséklését javasolják a szakemberek.

A lakosság több önkéntes intézkedéssel is segíthet, hogy csökkenjen a levegőben a szállópor koncentrációja. Például a szilárd tüzelőanyagok mellőzése is kedvezően befolyásolhatja a közvetlen lakókörnyezet és a település levegőminőségét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >