Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ezúttal is a Znojmo nyert Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. november 21.

ImageA pénteki mérkőzésen - hazai pályán - elszenvedett vereségért azonnal visszavághatott volna a Sapa Fehérvár AV19, de a znojmoi oroszlánbarlangban rendezett összecsapás ismét a cseh csapat sikerét hozta.

 

HC Orli Znojmo-Sapa Fehérvár AV19: 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

HC Orli Znojmo: Kacetl - Stehlik, Skadra, Beroun, Haman, Kanko, Planek, Stach, Podesva, Pucher, Stanek, Hajek, Vosatko, Jarusek, Bartos, Kominek, Boruta, Hranac, Lattner, Trojan, Havlik Vezetőedző: Martin Stloukal

Sapa Fehérvár AV19: Munro - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, DaCosta, Pratt, Palkovics, Johansson, Ryan, Durco, Sille, Mihály, Sikorcin, Kovács, Orbán, Láda, Benk, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau Gólszerzők: Pucher, Podesva, Bartos, Lattner, illetve Ryan, Palkovics, Johansson

Két busz és több autó is elkísérte Palkovicsékat Csehországba, így a kezdésre jó 150 fehérvári szurkoló vívott hangpárbajt a nagy számbeli fölényben lévő hazaiakkal. Az Ördögök tanultak az előző mérkőzésből és igyekeztek rögtön magukhoz ragadni a kezdeményezést. A 2. percben ez máris emberelőnyt eredményezett, Skadra ült le két percre a büntetőpadra.

Beszorultak a piros-feketék, de sajnos nem sikerült a kapujukba juttatni a korongot. Egyenlő létszámnál Vas Marci szólója okozott riadalmat a csarnokban, de Kacetl ismét bizonyította, hogy kiváló formában van. Ladányi kiállítása jelentette a hazai esélyt a gólszerzésre, de szépen védekezett a Sapa, így érintetlen maradt Munro hálója.

A 10. percben aztán már nem volt pardon, Ryan vette be Kacetl kapuját (0-1). Az eredmény már nem változott, így megérdemelt fehérvári előnnyel vonulhattak pihenőre a játékosok. A második húsz percben nagyot változott a játék képe. Pucher egy hatalmas bombával szinte azonnal egyenlített (1-1), majd Sofron kiállítása alatt akadt néhány meleg helyzet Munro kapuja előtt. Ezt még kibírtuk, de Podesva góljával már a hazaiaknál volt az előny (2-1). Szerencsére egy perc sem telt el és az egyre jobb góllövő formába lendülő Palkovics egalizált (2-2).

A harmad végén még is a hazaiak örülhettek, hiszen Bartos góljával újra megszerezték a vezetést (3-2). Ladányi válaszolhatott volna, de bombája a keresztlécen csattant. Amennyiben az első játékrész a Fehérváré volt, úgy el kell ismerni, hogy a másodikban a Znojmo játszott jobban. A záró szakaszban abban bízhattunk, hogy folytatódik a tendencia és a Sapa Fehérvár neve mellett lesz több találat a mérkőzés végén. Álomszerűen indult ez a húsz perc, Johansson szinte azonnal egalizált (3-3).

Kiváló teljesítmény nyújtott a második sor, amelynek mindhárom tagja szerzett gólt az est folyamán. Sajnos nem sokáig örülhettek a helyszínen szurkoló fehérvári hívek, a 44. percben ismét az Orli vezetett, immár harmadszor a mérkőzésen. Ezúttal Lattner vette be Munro kapuját (4-3). Majd Barton ült le két percre bottal akasztásért, de nem sikerült gólra váltani az előnyt.

Érdekesség, hogy a csapatok egyetlen egyszer sem találtak be emberelőnyből a mérkőzés során. Ahogy közeledett a meccs végét jelző dudaszó, úgy nőtt a fehérvári fölény. Kinyíltak a kék-fehérek, így a hazaiak veszélyes kontrákat vezettek és többször eldönthették volna a derbit.

Az utolsó perceket még jobban megnyomta a Sapa, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így végül a hazaiaké lett a két pont. Javításra kedden van lehetőség, amikor nem kisebb ellenfél, mint a listavezető Linz látogat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A mérkőzés 19.15-kor kezdődik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >