Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
EBEL: a 24. forduló történései Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. november 24.

ImageSzokás szerint most sem maradtunk érdekesség nélkül. A Ljubljana megállította a Znojmot, a Zágráb letarolta a Jesenicét és két szenzációs kapusteljesítményt is hozott ez a forduló.

 

----- Olimpija Ljubljana- HC Orli Znojmo: 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Gólszerzők: Ropret, Mustonen, Smirnov, Pance, Ograjensek, illetve Beroun, Pucher

A végeredmény biztos hazai győzelmet sejtet, ám koránt sem volt ez így. A csehek bizonyították jó formájukat és a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, ám a szlovén csapat azonnal egyenlített. A gyors gólváltás után, megnyugodtak a kedélyek, egy hazai emberelőny után azonban megfordította az állást az Olimpija. A középső harmadban a hazaiak kapusa - Lamoureux - szinte megbabonázta az Orlit, Berounék tüzeltek ugyan becsülettel, de nem tudtak túljárni az őrdöngősen védő hálóőr eszén.

A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Smirnov gólt szerzett, így a második húsz percet is megnyerte a Ljubljana. A záró játékrész első 8 percében két további gólt is szerzett a hazai csapat, így látszólag eldőltek a nyitott kérdések. Pucher még közelebb hozta a Znojmot, de a csehek többször már nem tudtak betalálni a szlovén kapuba.

----- Acroni Jesenice-Medvescak Zagreb: 0-5 (0-4, 0-1, 0-0)

Gólszerzők: Koren, Banham, Kinasewich, Zanoski, Pokulok

A tartalékos hazaiak korábban a megfogyatkozott csapatukkal is szépen helytálltak, ezért reménykedtek, hogy a Zágráb ellen gyarapíthatják a pontjaik számát. A Macik viszont igyekeztek már az elején eldönteni a mérkőzést. Azonnal támadásba lendültek, Zidanék pedig nem bírták a nyomást.

Az 5. és a 17. perc között négy gólt is berámoltak Fikrt, illetve az őt váltó Kroselj kapujába, ezzel eldöntve a további kérdéseket. A második játékrészben ezt megfejelték még egy emberelőnyös góllal is, így az utolsó harmadra mindössze annyi kérdés maradt, hogy sikerül-e Kristannak kapott gól nélkül befejezni a találkozót. A hitüket vesztett szlovének már nem nagyon dolgoztatták meg, csupán négy lövés ment a horvát kapura a harmadik húsz percben, így ez is összejött a Medvescaknak, akik továbbra is kiváló formában gyűjtögetik a pontjaikat és tapadnak az élmezőnyre.

----- Moser Medival Graz99ers-Vienna Capitals: 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Gólszerzők: van Ballegooie, Blatny, illetve Ferland (2), Oraze

A négy párosításból ez a mérkőzés volt a legérdekesebb a fehérvári szurkolók számára, hiszen győzelme esetén a Capitals pontszámban utolérhette a hatodik helyezett Sapa Fehérvárt. Ennek szellemében támadólag lépett fel a bécsi csapat és Ferland góljával korán vezetést szerzett. Kettős emberelőnyre volt szüksége a hazaiaknak, hogy ezt egalizálják, így döntetlennel ért véget az első játékrész.

A második húsz percben Blatny góljával már a 99ers vezetett. Az előny ki is tartott egészen az 59. percig, amikor is Oraze egyenlített és ezzel hosszabbításra mentette a meccset. A túlóra nem hozott gólt, következhetett a szétlövés, ahol Ferland betalált, így a vendégek két ponttal térhettek haza a grazi arénából.

----- EC KAC-Red Bull Salzburg: 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Gólszerző: Raffl

A tavalyi szezon két döntőse késhegyre menő csatát vívott egymással ezúttal a Klagenfurt pályaválasztása mellett. A mérkőzés nem hozott gólparádét, mert a két kapus - Chiodo és Tordjman - szenzációs teljesítménnyel óvták kapujukat a góltól. Ketten együtt 84 lövésből, 83-at hatástalanítottak a derbin! Végül azonban csak egyikük válhatott hőssé. Az 56. percben Raffl bevette Chiodo kapuját és ezzel a góllal megszerezte a két pontot a Salzburgnak. Tordjman pedig - a zágrábi Kristan mellett - az est másik shootout-ját produkálta tovább javítva ezzel az eddig sem rossz védési mutatóját.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >