Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Katalinokat köszöntik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. november 24.

ImageFolytatja évtizedes hagyományát Székesfehérvár Önkormányzata. Pénteken ünnepség keretében köszöntik a Katalinokat a Liszt Ferenc utcában. A műsort követően a résztvevők átvonultak a Szent Sebestyén templom előtti térre, majd a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódnak az események Katalin-napi batyus bállal.

 

Ismét rengeteg vendéget várnak a jelképpé vált felsővárosi fertályos asszonyt, Kati nénit ábrázoló szobornál, a Liszt Ferenc utcában, ahol tizenegyedik alkalommal tartanak ünnepséget november 25-én, pénteken 17.00 órától.

Műsort ad a Tilinkó Zenekar és az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, majd a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Földi Zoltán önkormányzati képviselő köszönti, illetve ajándékozza meg a Katalinokat.

A Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete zsíroskenyérrel, almával és savanyú káposztával kínálja a résztvevőket. A Tilinkó Zenekar és a Seniorok a felsővárosi kézi kocsisok vezetésével 17.30 órakor átvonulnak a Szent Sebestyén templom előtti térre, ahol Nyárai-Horváth István plébános tart beszédet Szent Katalin vértanúságáról.

Az események ezután a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódnak a Katalin-napi batyus mulatságon 18.00 órától. A műsorban közreműködnek a Felsővárosi Általános Iskola tanulói, Hahn-Kakas István tánccsoportja, a Galiba Zenekar és Pataki János harmonikás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >