Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow szükség esetén 10 járdatakarító és hét hókotró tisztítja a város útjait
szükség esetén 10 járdatakarító és hét hókotró tisztítja a város útjait Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 24.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft. téli útüzemeltetési feladataival (hóeltakarítás-, síkosság mentesítés) kapcsolatban gépszemlét és hóértekezletet tartott, melyen, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége Útügyi Osztály, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodája, a Városi Rendőrkapitányság vett részt.

 

A közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoztak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk kell. Ahhoz, hogy a csúszós, jeges utakon biztonságosan közlekedjünk nem elég a megfelelő felkészülés óvatosság is kell hozzá. Az idén is három ütemben zajlik majd az utak tisztítása, síkosság mentesítése.

 

Image
.

Összesen 330 km-nyi utat tart karban Székesfehérvár Városgondnoksága. Az első ütemben a fő és tömegközlekedési útvonalak, gyűjtőutak síkosság mentesítése zajlik majd és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat takarítják mintegy 150 km-nyi belterületi úton. A második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek összesen mintegy 85 km-nyi útszakasszal.

 

Image
.

A harmadik ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezeteket takarítják, ezen utak hossza 95 km. Lángi Judit a hóügyelet vezetője kiemelte, hogy sóval csak a közutakon, az autóbusz megállókban, a kerékpárutakon és a közterületi lépcsőkön síkosság mentesítenek. A többi helyen kőzúzalékot használnak majd és takarítják a havat.

 

Image
.

A parkok területén csak hóeltakarítás lesz, síkosság mentesítés nem. Felhívta az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy lehetőség szerint ne sóval, hanem kőzúzalékkal, homokkal vagy faforgáccsal síkosság mentesítsenek. A házak előtti járdák takarítása és síkosság mentesítése és a háztetőkről lezúduló hó eltakarítása, illetve a balesetveszély jelzése továbbra is a tulajdonosok feladata.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Székesfehérváron nagyobb hókotró gépből hét áll rendelkezésre, melyek takarítanak és síkosság mentesítenek, továbbá tíz járdatakarító kistraktor járja majd a városi utakat, ha szükség lesz rá.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >