Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A legtöbb álláslehetőség a fővárosban található
A legtöbb álláslehetőség a fővárosban található Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 25.

ImageA Workania internetes állásportál munkatársai legutóbbi felmérésükben az álláspiac kínálati oldalát vizsgálták. A 2011. első tíz hónapjában online megjelent álláshirdetésekről készült elemzésük megmutatja, mely régiókban, milyen területekhez tartozó munkakörökre toboroztak leginkább a cégek az interneten. A hirdetések mintegy 65%-át jelentették meg közvetlenül a munkaadók, a fennmaradó 35% tanácsadó cégek, munkaerő közvetítő irodák által közzétett állásajánlat.

 

Varga Mihály, a PR Herald munkatársa elemezte a Fehérvári Híreknek a kutatást.

Mint mondta: A földrajzi régiók szerinti összehasonlításban azt láthatjuk, hogy budapesti állásokat kínált a hirdetések majdnem egyharmada (30%). Győr-Moson-Sopron megyében lévő álláslehetőségről szólt az ajánlatok mintegy 20%-a, Pest és Csongrád megyei állásokat kínált a hirdetések valamivel több mint 5%-a.

Fejér megyéből származott a meghirdetett az ajánlatok 3,2%-a, Vas megyéből pedig 2,5%-uk. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Veszprém megyei állásokra vonatkozó hirdetések aránya 1,5-1,5 %. A sor végén Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található kevesebb, mint 1%-kal.

A pozíciók szintje szerinti összevetés alapján a technikailag szakképzett alkalmazottak a legkeresettebbek az online álláspiacon: az interneten megjelent hirdetések 26,3% vonatkozik ilyen munkakörökre, míg a hirdetések 16,8%-a kínál szolgáltatási szférához tartozó alkalmazotti állásokat. Középvezetői és menedzseri állások betöltését célozza a hirdetések 14,7%-a. Adminisztratív alkalmazottakat keresnek a hirdetések közel 12%-ában. Az online hirdetések 7%-a vonatkozik segédmunkákra.

A szakterületek szerinti összehasonlítás szerint a vizsgált időszakban a hirdetések 17,4%-a értékesítés, kereskedelem területéhez tartozó álláslehetőségeket kínált, így elmondható, hogy az év eddigi időszakában ez volt leggyakoribb álláslehetőség a világhálón.

Az információs technológiákhoz kapcsolódó állásokra vonatkozott az ajánlatok 10,3%-a, az adminisztráció, a gépipar, a közgazdasági, pénzügyek, könyvelés területére vonatkozott 7-7%-uk. A gyártás, termelés területén kínált állásokat az álláshirdetések 6,5%-a, a szállítmányozás, logisztika területén pedig 5%.

Az egészségügyhöz, szociális ellátáshoz kapcsolódó munkalehetőségeket kínáltak a hirdetések 4,1%-ában, elektrotechnika és energetika területéhez köthető állásra vonatkozott az ajánlatok 3,2%-a.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >