Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fókuszban a fatolvajok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 25.

ImageFejér megye rendőrei tegnap az erdőket vették górcső alá, ugyanis a falopások megelőzésére összehangolt akciót szerveztek. Az illegális fakitermelők elleni razzia hatékonynak bizonyult, több fatolvaj kezén kattant a bilincs.

 

Németh - Kész Mónika r. szds. a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a délelőtt folyamán a bicskei járőrök három fát gyűjtő férfire figyeltek fel a 811-es számú főúttal párhuzamosan fekvő erdőben, amelyet a 8126-os számú út, valamint a felcsúti laktanya határol.

Amikor közelebb mentek, látták, hogy a trió a tarvágott erdős területen összegyűjtött fákat egy személygépkocsi hátuljába pakolja be. Amikor az 54, a 47 és a 45 éves bicskei férfiakat ellenőrzés alá vonták, kiderült, hogy engedéllyel nem rendelkeznek.

Ezen kívül azt is elismerték, hogy egy bicskei címre már vittek a fából. Megállapítást nyert, hogy az ellopott fa összesen öt mázsa, azaz 5 000 Ft. Azt a rendőrök lefoglalták, míg a három férfit előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol megindult velük szemben a szabálysértési eljárás. A rendőrök meghallgatásukat követően mindhármukat szabálysértési őrizetbe vették.

Jenő, Kasza völgyi erdőben egy 75 éves jenői férfit ért tetten illegális fakitermelésen a helyi körzeti megbízott a kora délután folyamán. Az idős férfi egy kézi fűrésszel éppen egy szilfát döntött ki, amikor a KMB-s meglátta.

A helyszínen összesen 60 kg. kivágott fa volt. 40 kg akác, 20 kg szil, értéke 2 000 Ft. Miután a KMB-s a férfit elfogta, előállította a Polgárdi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Mezőszentgyörgy és Kisláng között, egy cég tulajdonában lévő fasoron is elfogásra került két fatolvaj délután. A 26 és a 24 éves mezőszentgyörgyi fiatalemberek 18 akácfát vágtak ki engedély nélkül, mintegy 50 000 Ft értékben. Elvinni azonban már nem tudták, mert a kislángi KMB-s tetten érte őket. Mindkettőt előállította a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a Forrónyom gyanúsítottként hallgatta ki őket.

 
< Előző   Következő >