Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Újabb segítség a végtörlesztőknek
Újabb segítség a végtörlesztőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. november 25.

ImageAz Országgyűlés az adótörvények kapcsán elfogadott egy olyan módosítást, mely lehetővé teszi, hogy a munkaadó is adómentes támogatást adhat 7,5 millió forintig a munkavállalónak, hogy az végtörleszthessen – tájékoztatott Selmeczi Gabriella csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

A Fidesz szóvivője emlékeztetett: eddig, ha valaki úgy döntött, hogy végtörleszteni kíván, akkor például adómentesen eladhatta ingatlanát, juthatott hitelhez a banktól, és ha egyenesági hozzátartozótól kapott támogatást, akkor ez is adómentes volt. Miután igény van a végtörlesztésre, ezért a Fidesz képviselőcsoportja úgy döntött, úgy igazságos, ha lehetőséget biztosít a munkaadónak, hogy támogatást adhasson a munkavállalójának 7,5 millió forintig. Ezen összeg után nem kell adót fizetni – fejtette ki Selmeczi Gabriella.

A szóvivő elmondta, hogy a munkáltatónak közvetlenül a hitelező bank számlájára kell utalnia az összeget. A politikus közölte: ha valaki már megkezdte a végtörlesztést vagy törlesztett, akkor is kérheti a munkaadójától az adómentes támogatást. A politikus reményét fejezte ki, hogy az újabb segítséggel még többen élhetnek a végtörlesztés lehetőségével.

Selmeczi Gabriella szerint a munkaadó érdeke is, hogy segítséget nyújtson a munkavállalójának, hogy az ki tudjon szabadulni a devizaadósság csapdájából. Teljesen másképp dolgozik egy ember, akit nem nyomaszt az, hogy hogyan fizesse a törlesztőrészleteket – jegyezte meg. Selmeczi Gabriella felhívta a figyelmet arra, hogy a végtörlesztés szabályai nem változnak, ugyanúgy az év végéig kell bejelenteni az igényt, és 2012. február 28-ig teljesíteni kell. "Ha diktatúráról beszélünk, akkor ezt nem a Fidesz háza táján kell keresni.

A Fidesz egy demokratikusan létrejött párt, több mint húsz éve működik demokratikusan Magyarország életében. Én azt hiszem, nem kell aggódni sem a kormány, sem a Fidesz tevékenysége kapcsán" - reagált Selmeczi Gabriella azon újságírói kérdésre, mely szerint a Jobbik elfogadhatatlannak tartja a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) tervezett létrehozását.

A Jobbik csak vádakat tud megfogalmazni, szakmai érvekkel ugyanis nem tud előhozakodni - jegyezte meg. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) végzi a dolgát - közölte Selmeczi Gabriella annak kapcsán, hogy a versenyhivatal vizsgálatot indított hét magyarországi pénzintézetnél a lakossági jelzáloghitelek kamatának egy időben végrehajtott emelése miatt.

"Én teljesen normálisnak és természetesnek tartom, hogy ebben az esetben elmennek az adott bakhoz, és elindítják a vizsgálatot. Ez még semmit nem jelent. (...) Egy jogállami működés kapcsán mindenki köteles tűrni ezeket a vizsgálatokat" - jegyezte meg a Fidesz szóvivője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >