Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jó hírünk követei a Tourinform irodában Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2011. november 28.

Image2011-ben is bebizonyosodott, hogy a székesfehérváriak szeretik a városukat és szeretnének minél többet megtudni látható és rejtett értékeiről. A Székesfehérvári Turisztikai Kft. szervezésében idén közel nyolcszázan indultak a város felfedezésére a Turista Napokon, hogy tanúbizonyságot adjanak elkötelezettségükről, és Székesfehérvár „királyi követévé” váljanak.

 

A II. évad számos újdonságot mutatott meg a székesfehérváriaknak és új elemmel is bővült. Az általános városnézés két órájában egy-egy témában mélyülhettek el részletesebben az érdeklődők, valamint játékos ügyességi és szellemi feladatokkal bizonyíthatták tudásukat.

Júniusban a Tűzzel-vassal fesztivált és a Palotavárosi Skanzent látogatták meg a csoportok. Júliusban a Belváros templomait csodálhatták meg orgonamuzsika kíséretében.

Augusztusban Székesfehérvár középkori életét ismerhették meg a városlakók.

A 2011-ben megjelent „A székesfehérvári királyi bazilika” című kiadvány segítségével került bemutatásra a Romkertben a Szent István alapította egykori magántemplom. Szeptemberben a teljes felújításon átesett épületegyüttes, a Hiemer-ház I-III. ütemét, valamint a város törökkori emlékeit csodálhatták meg az érdeklődők, októberben pedig a Megyeháza épületében lévő Lovagterem került bemutatásra.

Akik legalább három alkalommal részt vettek a Turista Napon és teljesítették a feladatokat, oklevélben és ajándékban részesültek, melyeket a Tourinform Irodában vehettek át. Ezentúl a királyi város követeként büszkén ajánlhatják a várost és vihetik szépségének hírét!

A Székesfehérvári Turisztikai Kft.-t a program lebonyolításában sok segítséget kapott az Egyházmegyei Múzeumtól, a Székesfehérvári Egyházmegyétől, a Szent István Király Múzeumtól, a Fehérvári Kézművesek Egyesületétől, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft.-től, az I. András Király Lovagrendtől, a III. Béla Lovagrendtől, valamint a Fejér Megyei Kormányhivataltól.

A program Székesfehérvár Megyei Jogú Városa támogatásával valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >