Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Adventi Udvar a püspökségen Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2011. november 28.

ImageMegnyílt a Püspöki Palota kertjében a hagyományos „Adventi udvar”. A Püspökség ugyanis továbbra is szeretne az egyének és családok számára a világtól eltérő csendes, békés, imádságos légkört teremteni. A látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal.

 

Szombaton és vasárnap 10-19 óra között, utolsó héten (december 19-22.) hétköznapokon is 12-18 óra között várják a látogatókat.

 

Image
.

A közös adventi gyertyagyújtás három szombaton délután 16 órakor kezdődik, 17-én szombaton pedig 15 óra 30-kor a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeink műsorával.

 

Image
.

Délelőtt kézműves foglalkozást tartottak gyermekeknek a bicskei Szent László Tagiskola pedagógusai, majd a bicskei Szent László Tagiskola műsora következett.

 

Image
.

Délután került sor az I. Adventi gyertya meggyújtására. Az érdi Marianum Általános Iskola tanulóinak adventi műsorát láthatták a jelenlévők.

 

Image
.

Az ünnepi köszöntőt Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, az adventi gondolatokat Spányi Antal megyés püspök mondta.

 

Image
.

"A család gyertyája" az idei advent kísérő eseménye. Spányi Antal megyés püspök minden adventi gyertyagyújtás alkalmával gyertyákat áld meg, melyeket szétosztunk a jelenlevő családok között. Legyen ez a kis gyertya a várakozás és az advent fénye, amely megvilágítja lelki utunkat a Megváltó születésének ünnepéig!

 

Image
Fotó: Berta Réka

Ezen az első szombaton Spányi Antal főpásztor megáldotta a jelenlévők adventi koszorúit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >