Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Advent fényei Székesfehérvár belvárosában
Advent fényei Székesfehérvár belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 28.

ImageAdvent első vasárnapján felkapcsolták a város új, ünnepi díszkivilágítását, köztük azokat a csillárokat, melyek a Városház téri karácsonyi vásár fölött ragyogják be a történelmi belvárost. Késő délután több százan voltak kíváncsiak az új, ünnepi fénypompára, de az idei első adventi hétvégére a vásár faházai is megszépültek: egységes elő- és oldalfalakat kaptak, és fehér fényfüzérekkel díszítették őket.

 

Image
.

A Városház téren felállított színpadon ünnepi műsorral köszöntötték advent első vasárnapját és több százan voltak részesei annak a pillanatnak, amikor a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András felkapcsolta a város új, ünnepi díszkivilágítását.

 

Image
.

Tavaly a karácsonyfa hagyományos fényfüzére újult meg, korszerű ledvilágításra cserélték ki, idén pedig, mintegy kétmillió forint értékben, öt nagy csillárral lepte meg a fehérváriakat Székesfehérvár Városgondoksága.

 

Image
.

Az új látványosságok méretükben is impozánsak: az egyenként 40-45kg súlyú csillárokon több, mint tízezer ledlámpa ragyog, melyek amellett, hogy szépek energiatakarékosak is.

 

Image
.

Advent első vasárnapján a Belváros épületei is ünnepi díszbe öltöztek. Fényjátékkal világították meg a Városháza, a zeneiskola és a Hiemer ház épületét is.

Image
Fotó: Bácskai Gergely
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >