Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Idegenben nincs kegyelem! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2011. december 05.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 csapata újabb szenzációs győzelmet aratott, ezúttal a Graz99ers otthonában. Az Ördögök kétszer is hátrányból álltak fel és a megszerzett két pontnak köszönhetően továbbra is tapadnak az élbolyra!

 

Moser Medical Graz 99ers-Sapa Fehérvár AV19: 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Graz, 3400 néző, vezette: Erd, Fussi, Hütter, Trattnig Moser Medical

Graz: Cloutier - Jarrett, van Ballegooie, Lysak, Blatny, Dahlman, Klimbacher, Bisaillon, Lefebvre, Latendresse, Busque, Lembacher, Short, Iberer, Harand, Woger, Reinthaler, Moderer, Wilfan, Lange, Ganahl Vezetőedző: Mario Richer

Sapa Fehérvár AV19: Munro - Orbán, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Horváth, Pratt, Palkovics, Ryan, Mihály, Sille, Durco, Benk, Sikorcin, Kovács, Láda, Magosi, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau

Gólszerzők: Lysak, Harand, illetve Palkovics, Tokaji, Vas, Ryan

A válogatott szünetet követő négy vereség után két győzelmet aratott zsinórban a Sapa Fehérvár AV19 csapata. Kevin Primeau továbbra is kénytelen volt nélkülözni a DaCosta, Johansson, Nagy Gergő triót, de ezzel együtt is a jó sorozat folytatásáért utazott a gárda Ausztriába. A mérkőzés aztán nem a mieink szája íze szerint alakult, hiszen mindössze 46 másodperc telt el és máris hátrányba kerültünk. Klimbacher passzát Lysak lőtte Munro kapujába (1-0).

A gyors gól után állandósult a hazai fölény, de Munro ekkor már biztosan állt a lábán. A harmad végéig 13 lövést hárított a volt NHL-es kapuvédő. A játékrész dereka táján a kiállításoké lett a főszerep. Klimbacher után Harand is kiment, majd Sikorcin, Ganahl és Horváth András is "pihent" két percig, a csapatok azonban nem tudtak élni az eséllyel, így továbbra is 1-0-ás hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A 99-esek szurkolói már elkönyvelték, hogy előnnyel vonulhatnak pihenőre, de a 20. percben Palkovics egy szép egyéni akció nyomán egyenlített (1-1).

A hazaiak csalódottak lehettek az első húsz perc eredménye miatt, a második harmad elején neki is estek a Fehérvárnak. Mihály kiállítása alatt több meleg helyzetet is megúszott a Sapa és szerencsére maradt a döntetlen. Az Ördögök egészen a 26. percig bírták a nyomást, ekkor Woger forintos passza találta ziccerben Harandot, aki nem is hibázott (2-1).

Jóformán még meg sem ünnepelhették az újabb vezető gólt a graziak, mikor újra a Cloutier hálójában táncolt a korong. Ryan passzolt Tokajihoz, a csapatkapitány pedig egalizált (2-2). Ezek után újra a kiállításoké lett a főszerep, Bisaillon például 2+10 perces büntetést kapott a Palkovics elleni durva szabálytalanságáért. A kapusok azonban mindkét oldalon jól teljesítettek, így a záró etapra maradt a döntés. A harmadik harmadra feljavult a Sapa játéka, aminek meg is lett az eredménye.

A 44. percben Vas Marci ugrott ki és biztosan helyezett a Weinhandl-t helyettesítő Cloutier hálójába (2-3). Ezután Lembacher kiállítása alatt növelhette volna az előnyt a Fehérvár, de érintetlen maradt a hazaiak kapuja. Agresszíven jött előre a Graz, de a mieink - Munroval az élen - visszaverték minden próbálkozásukat. A legnagyobb ziccer Woger előtt adódott, de védőink az utolsó pillanatban felszabadítottak. Peregtek a percek, egyre jobban szorította az idő a hazaiakat.

Már csak kevesebb, mint egy perc volt hátra, amikor Cloutier is lekorcsolyázott és ezt kihasználták az Ördögök. Palkovics szerzett korongot, majd Mihályhoz passzolt, ő Ryant indította, akinek nem okozott nehézséget az üres kapu bevétele (2-4). Az első harmad után játékban feljavuló Sapa Fehérvár így megérdemelt diadalt aratott a 99esek otthonában. A megszerzett két ponttal pedig holtversenyben az ötödik helyre jött fel a csapat. A keddi játéknapon csapatunk szabadnapos lesz.

A következő összecsapást a Vienna Capitals ellen vívja pénteken, immár hazai jégen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >