Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Kilométereken át ittasan menekült a rendőrök elől
Kilométereken át ittasan menekült a rendőrök elől Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. december 07.

ImageSzékesfehérvár belvárosában, a Királysoron figyeltek fel a járőrök kedd hajnalban egy szabálytalanul kanyarodó járműre, amelynek vezetője a járőrautót meglátva menekülőre fogta. A sukorói dombok között került elfogásra. Kiderült, a 41 éves fehérvári férfi ittasan ült a volán mögött…

 

Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka a Királysoron haladt, amikor a mögötte, vele egy irányban közlekedő Volvo típusú, német rendszámú gépkocsi utolérte, majd hirtelen kormánymozdulattal a járőrautó mögött, az egyenesen haladó forgalmi sávból balra, nagy ívben a Géza utcába fordult.

A váltásparancsnok egyből utána indult, de a gépkocsi vezetője a megkülönböztető jelzések együttes használata, és a fénykürt ellenére sem állt meg, hanem a Kisteleki utcára, majd nagy sebességgel a Budai útra fordulva menekülni kezdett.

A város külterületén, a Budai úton már 180-190 km/h-s sebességgel közlekedett, majd a 7-es számú főútról az M7 autópályára hajtott, Budapest irányába. Ekkor már három járőrautó volt a nyomában. Az M7-es autópályán a sebessége már meghaladta a 200 km/h-t.

A pákozdi pihenőnél letérve az autópályáról, Sukoró irányába menekült, ott azonban már a Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei várták. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletének, valamint a Székesfehérvári és Gárdonyi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnokainak, és a szolgálatot teljesítő járőrök összehangolt, gyors intézkedésének köszönhetően az ámokfutó végül a 8116-os számú úton, Sukoró és Velence között került elfogásra. Az intézkedésben összesen hat szolgálati csoport vett részt.

A férfi igazoltatása után kiderült, hogy járművét ittasan vezette. Elmondása szerint megijedt, hogy meg fogják állítani, ezért kerülte el a járőröket, s kezdett menekülni. A gárdonyi rendőrök mintavételre állították elő. A 41 éves székesfehérvári lakos vezetői engedélye bánta a hajnali kalandot. Azt ugyanis még a helyszínen elvették tőle a rendőrök.

Ittas járművezetés, valamint a közel 25 kilométeren át tartó menekülése során elkövetett közlekedési szabálysértések miatt kell felelnie.

 
< Előző   Következő >